Ήρθε στη Δράμα ο κ. Τσίπρας για να μιλήσει στο κομματικό του ακροατήριο. Η ομιλία του είχε κάλυψη πανελλαδική από ΜΜΕ κι από ΜΚΔ. Δημαγωγία και επανάληψη της «οργής» των ετών 2010-2015 ήταν το βασικό μενού.

Ασφαλώς, μια κοινωνία σε έναν τόπο λειτουργεί δυναμικά. Δεν είναι νεκρή και στατική. Έτσι, παρά τις κατά καιρούς ικανοποιητικές εξελίξεις σε θέματα, η ζωή προχωρά και ζητά περισσότερα, υψηλότερα, καλύτερα πράγματα διαρκώς. Όμως το να πηγαίνεις 10 χρόνια πίσω ζητώντας την ψήφο του κόσμου, τι είναι εκτός από δημαγωγία;

Ειπώθηκε: Η Δράμα είναι φτωχός συγγενής διότι δεν έχει σύνδεση με την Εγνατία.

Δεν ειπώθηκε: Ναι, επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμμία ενέργεια. Όμως οι μελέτες ωρίμασαν επί Μητσοτάκη, το έργο δημοπρατήθηκε και οσονούπω ξεκινά. Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στον κάθετο άξονα.

Ειπώθηκε: Η Δράμα αποκλείστηκε από την Σιδηροδρομική Εγνατία.

Δεν ειπώθηκε: επί Σπίρτζη αποκλείστηκε. Και βέβαια, ουδείς είναι εναντίον του έργου που θα διασυνδέσει τους τρεις λιμένες της Βόρειας Ελλάδας. Όμως Σέρρες και Δράμα πρέπει να συνδεθούν συμπληρωματικά με νέα χάραξη, κάτι που είναι υπόσχεση του τ. υπουργού Κώστα Καραμανλή. Δεν ειπώθηκε βέβαια και το ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, η υπάρχουσα γραμμή ήταν ο οδηγός των παράτυπων μεταναστών που κινούνταν πεζή, από τα σύνορα προς την ενδοχώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ειπώθηκε: Θα γεμίσει η Δράμα φοιτητές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ειπώθηκε: 3 τμήματα ΤΕΙ, με τον νόμο Γαβρόγλου μετατράπηκαν και συγχωνεύθηκαν χωρίς μελέτη σε δυο τμήματα ΑΕΙ του ΔΙΠΑΕ. Γεωπονικές και δασολογικές σπουδές βέβαια, παρέχουν άλλα 5 πανεπιστήμια. Θέσεις εισακτέων στη Δράμα – είτε με ΕΒΕ είτε χωρίς- έχουμε πολλές. Ενεργούς φοιτητές όμως δεν έχουμε παραπάνω από 30/ έτος. Δεν ειπώθηκε το πώς θα γίνουν αυτά τα πολύτιμα πλην πολύπαθα τμήματα πιο ελκυστικά και πιο αποτελεσματικά στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό μας γίγνεσθαι.

Είναι πρόοδος το ότι ο Τσίπρας δεν υποσχέθηκε την δημιουργία 2-3 Κέντρων Νεοσυλλέκτων... Θα μπορούσε να το κάνει κι αυτό.
Ξέχασε να μας πει πόσα χρήματα θα ρίξει στο Νοσοκομείο μας και πώς θα το αναβαθμίσει.

Άραγε το 2023 μπορεί να ξαναγίνει 2015; Μπορεί να γίνει επανάληψη της ιστορίας; Ως φάρσας ή ως εκ νέου τραγωδίας; Είναι χρεωκοπημένος ο ΣΥΡΙΖΑ... Διότι εκτός από αποτυχημένες παλαιοκομματικές κι αμελέτητες συνταγές, δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο. Υπάρχει μόνο ως δύναμη καθήλωσης σε κάθε πρόοδο. Κι ως δύναμη ψεύδους σε κάθε αλήθεια. Τον θυμόμαστε όλοι, εν μέσω ρευστής υγειονομικής κατάστασης, όπου ο θάνατος εξαιτίας της πανδημίας καιροφυλακτούσε σε κάθε βήμα μας, να διοργανώνει 200 συλλαλητήρια δικαιωματισμού, αναλαμβάνοντας το ...ρίσκο. Και καταγγέλλοντας μετά το ΕΣΥ, που ήθελε να το... «στηρίξει», γεμίζοντάς το με ασθενείς από Covid, κλείνοντας το μάτι στον ανορθολογισμό, τον αντιεμβολιασμό, τον δικαιωματισμό...

Είναι ευλογία ότι στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην απελπισία και την πανδημία, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξαιρετική του κυβέρνηση. Πάντα τολμηρά και μόνο μπροστά. Ας προχωρήσουμε ομοθυμαδόν, δίνοντας συνέχεια στο πολύτιμο έργο αυτής της κυβέρνησης. Η οποία έκανε πάρα πολλά, σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες και θα κάνει ακόμη περισσότερα και ουσιαστικότερα. Διότι μόνο η Ν.Δ. στηρίζει και εμπιστεύεται τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ