«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι δείγμα αξιοπιστίας μεταξύ λόγων και έργων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας Τάσος Γαϊτάνης.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ρίξει τον Μητσοτάκη από την εξουσία, ακόμα κι αν ο λαός τον έχει τιμήσει με την πλειοψηφία της ψήφου του.

Τόνισε πως στις 22 Μαΐου η συζήτηση θα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα εκλογών.

Σημείωσε πως την 21η Μαΐου η ΝΔ διεκδικεί το υψηλότερο ποσοστό που θα καθορίσει τι θα γίνει μετά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 


Ερωτηθείς γιατί δεν πιστεύουν τις δηλώσεις του κ.Τσίπρα ότι δεν θα κάνουν κυβέρνηση ηττημένων: Γιατί υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε που λένε το ακριβώς ανάποδο και εν πάση περιπτώσει ο κ.Τσίπρας δεν είναι το υπόδειγμα αξιοπιστίας μεταξύ λόγων και έργων, έχει άπειρες φορές στο παρελθόν μεταβάλλει 180ο την άποψή του και επειδή διακατέχονται από ένα μένος εναντίον της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ρίξουν τον Μητσοτάκη από την εξουσία ακόμα και αν ο λαός τον έχει τιμήσει με την πλειοψηφία της ψήφου.

Ερωτηθείς με ποιο ποσοστό διαφοράς θα ήταν ικανοποιημένοι: Όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, δεν βάζουμε κανέναν ποσοτικό περιορισμό. Εμείς μέχρι και τις 7 το απόγευμα της 21ης Μαΐου θα διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας.

Με αφορμή τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για τη θέση του πρωθυπουργού: Αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι έλληνες πολίτες και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ και να του προκύψει πρωθυπουργός Τσίπρας και υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, αυτό θα πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες που θα κάνουν αυτή την επιλογή γιατι η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι νεφελώδης σε όλο αυτό το ζήτημα.

Στις 22 Μαΐου η συζήτηση θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα γιατί θα έχουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Κατά συνέπεια το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα καθορίσει πολύ το τι θα γίνει μετά. Εμείς διεκδικούμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό ώστε αυτό να καθορίσει το τι θα γίνει μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε εκλογικά, πολιτικά σαν να μην υπάρχει δεύτερη κάλπη.

Ερωτηθείς αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες: Έχει απαντηθεί αυτό, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι οι δεύτερες κάλπες θα δείξουν αν θα υπάρξει μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας και ότι ο Πρωθυπουργός θα σεβαστεί πλήρως τη λαϊκή εντολή. Εμείς πιστεύουμε ότι στις δεύτερες κάλπες θα έχουμε αυτοδυναμία και αυτή θα διεκδικήσουμε.