Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την τετραετή θητεία της και την αξιοποίησε στο έπακρο. Με νόμους, μεταρρυθμίσεις και αδιάκοπο αγώνα καταφέραμε να βάλουμε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, εξέλιξης και προόδου τη χώρα.

Τέσσερα χρόνια μετά, μετά από πολλά χιλιόμετρα σε δύσβατα εδάφη και με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στον παγκόσμιο στίβο, η Ελλάδα βρίσκεται, κατά την επικρατέστερη διατύπωση κάθε προεκλογικής περιόδου, «στην τελική ευθεία» προς τις εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Για εμάς, όμως, τα στελέχη, τους βουλευτές, τους υφυπουργούς, τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης αυτή η ευθεία δεν είναι η τελική. Αυτή η ευθεία, η καθαρή, η ευδιάκριτη, η γερά χαραγμένη στη γη που πατάμε και όχι στους αιθέρες απατηλών υποσχέσεων, είναι η διαδρομή που χαράξαμε υλοποιώντας στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι η ευθεία στην οποία καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να βαδίσουν μαζί μας, συνεχίζοντας, με πολιτική σταθερότητα, αδιαπραγμάτευτες εγγυήσεις και δυνατό όραμα, την, σε πολλά σημεία, δύσκολη πορεία. Είναι η ευθεία που οδηγεί στο μέλλον, η ευθεία που εμπνέει εμπιστοσύνη, γιατί τη βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου χωρίς περίεργες, απότομες και επικίνδυνες στροφές, χωρίς παράδρομους αποσταθεροποίησης, χωρίς «οδικά έργα σε εξέλιξη» και αδιέξοδες παρακάμψεις.

Είναι η ευθεία της διαφάνειας, της λογοδοσίας και των πράξεων, ο μόνος δρόμος ο ευθύς, που οδηγεί με σιγουριά στον προορισμό που θέτουμε, στον ορίζοντα που ατενίζουμε, στη συνέχεια που αξίζει η χώρα.

Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν με συνείδηση για τη συνέχεια αυτή που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ως τη μόνη καθαρόαιμη λύση με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Με ευθύτητα στις αποφάσεις, με καθαρότητα στις δεσμεύσεις, με διορατικότητα στις στοχεύσεις, με γενναιότητα στις προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την πορεία της ευθυτενούς Ελλάδας την ευθύγραμμη, την ευθύβολη, αυτήν που οδηγεί κατευθείαν και μιλά απευθείας στη συνείδηση Ελληνίδων και Ελλήνων!

Αυτή η συνείδηση θα μιλήσει την 21η Μαΐου!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή