Aγριεύουν τα πράγματα στην Ελληνική Λύση, καθώς η κόντρα που έχει ξεσπάσει οδεύει ολοταχώς προς τα δικαστήρια.

Σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή, στο δικαστικό, θα παιχθεί το επόμενο επεισόδιο μετά τις καταγγελίες των δύο βουλευτών που αποχώρησαν, των Αντώνη Μυλωνάκη και Κατερίνας Αλεξοπούλου, όσον αφορά τη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων και την παρακράτηση μέρους από τον μισθό τους από τον Κυριάκο Βελόπουλο κι ενώ η κατάσταση όσο πάει και εκτραχύνεται.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με μια «ναπολεόντεια» αναφορά στον εαυτό του, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο, είπε «ξέρει ο Βελόπουλος τι λέει, δεν παραληρώ, ούτε λέω ψέματα» (ΑΝΤ1). Αλλά όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν αποδείξεις περί αποστασίας απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, αν και ρωτήθηκε πολλές φορές, παρά αρκέστηκε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη λέγοντας «ακούω πέντε ημέρες αστειότητες, δεν απάντησα γιατί δεν απαντάω σε ύβρεις και συκοφάντες, έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη, τώρα αρχίζουν τα γλέντια, έχει γίνει μήνυση όχι από μένα (σ.σ.: σε βάρος του Αντώνη Μυλωνάκη)». Κάτι τέτοιο, όμως, διαψεύστηκε από τον βουλευτή, ο οποίος με τη σειρά του διαμήνυσε πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά όσων τον ενέπλεξαν σε σενάρια χρηματισμού και αποστασίας.

«Μαύρα» 500άρικα

«Η αλήθεια θέλει θυσίες. Πάντα στη ζωή μου πορεύτηκα με γνώμονα την αλήθεια, την Παναγία και την αγάπη του κόσμου. Δεν προδίδω τις ιδέες μου. Άνθρωποι που έστησαν αυτή τη σκευωρία σε βάρος μου, πετώντας λάσπη και συκοφαντίες, θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος του Θεού και των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Μυλωνάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα 500 ευρώ που έδιναν «μαύρα» οι βουλευτές, περιορίστηκε να πει «κι εγώ έδινα κάθε μήνα στον Μπάιντεν 10.000 ευρώ. Είναι θέμα Δικαιοσύνης, πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει», ενώ σχετικά με τις κατηγορίες του βουλευτή ότι το κόμμα θυμίζει εγκληματική οργάνωση σημείωσε: «Θα διαφυλάξω (σ.σ.: το κόμμα), να αποκαλείς εγκληματική οργάνωση ένα κόμμα. Δεν θα αφήσω κανέναν να προσβάλλει τους ψηφοφόρους, θα τους πάμε αίμα με τον νόμο». Όσον αφορά το αν θα είναι πρώην Χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτια πάλι απέφυγε να απαντήσει ευθέως: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντώ σε ανοησίες. Εξετάζονται ποινικά μητρώα, όλα. Υπάρχει ειδική επιτροπή, θα μου κάνουν εισήγηση και θα αποφασίσω. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ψηφοδέλτια», αρκέστηκε να πει.

Αναφέρθηκε επίσης στα περί υποψηφιότητας του Παύλου Σαράκη, στενού του συνεργάτη, λέγοντας ότι «έχει ελεγχθεί από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), που του ζήτησε τα βιβλία του», προσθέτοντας ότι «εδώ και 16 μήνες έχω ελεγχθεί 12 φορές από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιούν παρακρατικές μεθόδους».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 27/4