Στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας αναφορικά με την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «μοναδικός αντίπαλος για την ΝΔ είναι ο ίδιος της ο εαυτός», ενώ την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «η πορεία της ΝΔ είναι συγκεκριμένη και τον χρόνο των εκλογών έχει καθορίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε σχέση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή τόνισε ότι την Παρασκευή στη μία και μισή το μεσημέρι θα γίνει διάσκεψη των προέδρων για το θέμα, επισημαίνοντας πως αναμένεται γνωμοδότηση από την ειδική επιτροπή της Βουλής

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά στο θέμα της ακρίβειας, ενώ έκανε για ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου θα αλλάξει τα δεδομένα: «Ο μοναδικός «αντίπαλος» για την ΝΔ είναι ο ίδιος της ο εαυτός και κανένας άλλος. Δεν μας απασχολεί εμάς αυτό το πράγμα κι όχι μόνο για λόγους ευγενείας δεν θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά αλλά εκτιμούμε ότι όποιος κι είναι η δική μας πορεία είναι συγκεκριμένη. Η δική μας η θέση σχετικά με τις εκλογές την έχει καθορίσει ο Κυριακός Μητσοτάκης κι ως προς το χρόνο αλλά κυρίως ως προς τις διπλές εκλογές. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι πρώτες με απλή αναλογική, εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία εμείς θα προτείνουμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάμε αμέσως σε επαναληπτικές εκλογές. Άρα όλα αυτά τα σενάρια που διαβάζω ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος για να συνεργαστεί με τη ΝΔ μετά τις εκλογές με απλή αναλογική δεν έχουν καμία βάση γιατί αυτό έχει ξεκαθαριστεί σε οτι μας αφορά», δήλωσε συγκεκριμένα.

Για το ΠΑΣΟΚ: «Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αστικό κόμμα το οποίο είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στη Βουλή, είτε συνεργαζόμενο είτε μη συνεργαζόμενο, από εκεί και πέρα ας φροντίσουν αυτοί που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ να σεβαστούν την ιστορία του και να κάνουν το καλύτερο δυνατό», ανέφερε.

Αναφορικά με τις εξεταστικές επιτροπές: Καυστικός απέναντι στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι «ο κ.Τσίπρας χάνει τις ευρωεκλογές, χάνει τις δημοτικές, χάνει τις περιφερειακές, χάνεις τις εθνικές εκλογές και αντί να φροντίζει τώρα πως το κόμμα του που σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο, θα βελτιώσει τη θέση του του φταίνε οι δημοσκοπήσεις, οι δημοσκόποι και έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση. Η διάσκεψη των Προέδρων θα γίνει την Παρασκευή στις 13:30 ο λόγος είναι ότι περιμένουμε και μια γνωμοδότηση σχετικά με τη διαδικασία από την επιστημονική επιτροπη της Βουλής και την Παρασκευή το μεσημέρι θα γνωρίζετε και εσείς και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Διεύρυνση της πρότασης του κ. Τσίπρα δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι αποδεκτή αλλά και εφικτή. Πρώτον γιατί δια στόματος της κας Γεροβασίλη αρνούνται να αλλάξουν το σκεπτικό της πρότασής τους», υπογράμμισε.

Το οποίο θέτει ο κ. Μητσοτάκης ως προϋπόθεση, θέλει ένα ουδέτερο κείμενο

«Ακριβώς που να είναι μέσα οι δυο περίοδοι, αυτό από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ το αρνείται και αρχίζει μάλιστα και τις καταγγελίες ότι πάμε να τον καπελώσουμε, ότι παραβιάζουμε τη συνταγματική επιταγή αυτό πλέον φεύγει από το τραπέζι. Μένει στο τραπέζι ότι θα είναι δύο ξεχωριστές προτάσεις αυτό νομίζω ότι είναι πλέον τελειωμένη ιστορία. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί και να αποφασιστεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή είναι συζητιόνται αυτές οι δύο ξεχωριστές προτάσεις στην ίδια συνεδρίαση της ολομέλειας ή σε δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις; Και πάμε στο δεύτερο στάδιο εμείς ούτως ή άλλως έχουμε πει ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να μην ψηφίσουμε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το μπαλάκι τώρα το έχει ο κ. Τσίπρας για να δούμε αν θα ψηφίσει τη δική μας πρόταση», ανέφερε απαντώντας στην άνωθεν ερώτηση.

Αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Βεβαίως έχει ήδη εξαγγείλει κάποια μέτρα, τα 500 εκατομμύρια που αφορούν το ρεύμα για τις χαμηλού οικονομικού επιπέδου οικογένειες δεν είναι λίγα λεφτά αλλά δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο να δίνεις συνεχώς λεφτά γιατί τότε κινδυνεύεις πράγματα που έχεις υποσχεθεί αντικειμενικά να μην μπορείς να τα υλοποιήσεις. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, θέλω να πιστεύω ότι εχει γίνει συνείδηση σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης και πρέπει να πάρουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα».

Τέλος, ερωτηθείς αν τον ανησυχεί ότι μπορεί να έχουμε εκτροπή ελλείμματος και αναγκαστούμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι καν στη σκέψη τους, επισήμανε ότι τον ανησυχεί «και θυμίζει ένα κλίμα όπως επί εποχής Σαμαρά Βενιζέλου με τον ΕΝΦΙΑ. Αυτή τη στιγμή ακόμα δεν το συγκρίνω αλλά το φοβάμαι και για αυτό πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Εγώ πιστεύω ότι εγκαίρως θα ακούσουμε τα μέτρα και για τον περιορισμό των αυξήσεων των τιμών αλλά και της ανακούφισης των χαμηλότερων κυρίως στρωμάτων από την κυβέρνηση τα οποία τουλάχιστον οι κυβερνητικοί βουλευτές θα τα στηρίξουμε».

Ακούστε τη συνέντευξή του