Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωκοινοβούλιο και η αντικατάσταση του από τον Νίκο Παπανδρέου. Αρκετοί ανέμεναν ότι η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις εκλογές παρά τις απαντήσεις που έρχονταν από την Χαριλάου Τρικούπη, περί παραίτησης Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Ωστόσο με την επίσημη προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στις περιοδείες του στην τελική ευθεία για τις κάλπες, το ερώτημα για την ημερομηνία αντικατάστασης του από τον Νίκο Παπανδρέου παραμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες τις Βρυξέλλες αλλά και τις σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει, τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ολοκληρώσει την διαδικασία της παραίτησης του στις 2 Μάϊου για να αντικατασταθεί από τον Νίκο Παπανδρέου στις 8 του ίδιου μήνα.

Κλείνει έτσι ένα ακόμα κεφάλαιο που άνοιγε διαρκώς σενάρια με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προετοιμάζεται για την Βουλή και τον Νίκο Παπανδρέου για τις Βρυξέλλες.