Επειδή, αν κάτι µε διακρίνει, είναι ότι δεν θέλω να αδικώ ανθρώπους και, όταν τους αδικώ, σπεύδω να τους ζητήσω ταπεινά (και στα τέσσερα) συγγνώµη, προσπάθησα µέσω τρίτου να µάθω τι ακριβώς έχει συµβεί µε την παραίτηση του προέδρου Ανδρουλάκη. Ο τρίτος, λοιπόν, έµαθε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απέστειλε την παραίτησή του µέσω mail το πρωί, άντε βαριά το µεσηµέρι της ∆ευτέρας του Πάσχα. Και, προφανώς, σύµφωνα µε τον ισχυρισµό του τρίτου, που µίλησε µε τον πρόεδρο Νίκο, οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου (δηλαδή η Επιτροπή Νοµικών Υποθέσεων) δεν πρόλαβαν να ενηµερώσουν ούτε το site ούτε και το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας. Γιατί, µε βάση τα προβλεπόµενα, η παραίτηση υποβάλλεται στη συγκεκριµένη επιτροπή, ακολούθως αυτή ζητά από το ελληνικό υπουργείο να αποστείλει τον πρώτο επιλαχόντα και κάπου εκεί τελειώνει το θέµα.

Πάντως, µε βάση τα όσα µου είπε ο τρίτος, η όλη διαδικασία θα έχει περατωθεί στις αρχές του επόµενου µήνα, οπότε τότε θα ξεκινήσει η καριέρα του Παπανδρέου στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να έχουµε πλήρες το ρεπορτάζ, από µια πηγή που βγάζει πληροφορίες στις Βρυξέλλες έµαθα ότι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ροµπέρτα Μέτσολα, µέχρι και χθες δεν είχε ενηµερωθεί επισήµως για την παραίτηση Ανδρουλάκη. Αυτό δεν σηµαίνει τίποτα, αφού µπορεί κάπου να παράπεσε η σχετική επιστολή. Βλέπετε, Πάσχα ήταν και ακόµα και οι Βρυξελλιώτες κινούνταν σε εορταστικούς ρυθµούς, παρά το ότι έχουν µεσολαβήσει κάµποσες µέρες από το Πάσχα των καθολικών.

Τέλος, και σε σχέση µε τον µισθό του Ανδρουλάκη, που συνεχίζει να τον λαµβάνει κανονικά και µε τον νόµο, ο τρίτος µε ενηµέρωσε ότι, ακόµα και να είχε παραιτηθεί πριν από δέκα µήνες, θα εξακολουθούσε να παίρνει αµοιβή. Και αυτό λόγω παλαιότητας. Επειδή είναι δύο θητείες ευρωβουλευτής, µε βάση τα προβλεπόµενα, για δέκα µήνες αφότου παραιτηθεί απολαµβάνει όλων των προνοµίων που είχε όσο ήταν εν ενεργεία ευρωβουλευτής. Τελικά, σκέφτοµαι σοβαρά µήπως η καλύτερη δουλειά είναι αυτή του πρώην ευρωβουλευτή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 22/4/23