«Έχουμε θέσει την πρόταση μας ότι θέλουμε μια ισχυρή εντολή, προοδευτική συγκυβέρνηση δεν προκύπτει από κάπου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Εκτίμησε πως Τσίπρας, Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης έχουν να χάσουν πολλά εάν προκύψει μια ισχυρή διαφορά του πρώτου και του δεύτερου κόμματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, εμείς έχουμε θέσει την πρότασή μας ότι θέλουμε μια ισχυρή εντολή. Η προοδευτική συγκυβέρνηση δεν προκύπτει από κάπου απ’ ότι βλέπουμε τα κόμματα δεν μπορούν να τα βρουν βεβαίως θα συζητήσουν για αυτή την κυβέρνηση των ηττημένων γιατί ούτε ο κ.Δραγασάκης ούτε ο κ. Τσακαλώτος είναι τυχαίοι επομένως η συζήτηση αυτή υπάρχει σε κάποιους ξεφεύγει και λένε την αλήθεια.

Και ο κ.Βαρουφάκης και ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Τσίπρας, προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν το λεει αυτό και ξεφεύγει από τα στελέχη του, έχουν να χάσουν πολλά εφόσον προκύψει αυτή η ισχυρή διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου κόμματος με πρώτη τη ΝΔ και πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Έχουν να χάσουν πολλά και ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να συρρικνωθεί και να μείνει εκτός Βουλής, και ο κ.Ανδρουλάκης μπορεί να πέσει όχι στο ισχυρό διψήφιο που κατά την πασοκική έννοια είναι το 11 ή 12% επομένως και ο κ. Ανδρουλάκης έχει να χάσει πολλά και ο κ. Τσίπρας μετά από 16 χρόνια και αλλεπάλληλες ήττες από τον κ. Μητσοτάκη.