Η Διακυβέρνηση της xώρας είναι κάτι που αφορά όλους μας, είτε ως πολίτες και ψηφοφόρους, είτε ως ενεργά εμπλεκόμενους στην άσκησή της.

Πρέπει να είμαστε όλοι μέτοχοι και συμμέτοχοί της. Πρώτα από όλους, όλοι εμείς οι «απλοί-ενεργοί πολίτες» οφείλουμε να κάνουμε την πολιτική δική μας υπόθεση, προσφέροντας ο καθένας μας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το φως που διαθέτουμε για το καλό όλων.

Είναι γεγονός πως οι αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή και η ακρίβεια που προέκυψε από εξωγενείς παράγοντες και είναι παγκόσμιο φαινόμενο, έχουν φρενάρει τα όνειρα, τις επιδιώξεις μας. Ναι! κάποιες φορές παγώνει και τις ιδεολογίες μας. Το ένθερμο ενδιαφέρον των κάποτε πολιτικοποιημένων φίλων και συναγωνιστών δίνει με ευκολία τη θέση του στην πικρία ή αδιαφορία. Όλοι μας έχουμε κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια, δικαιολογημένα κάποιες φορές.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι ενώ είμαστε με το δάκτυλο στραμμένο προς τους άλλους πάντα, συμπεριφερόμαστε λες και μας αρέσει να ζούμε χωρίς να συμμετέχουμε ασκώντας μόνο υψηλή κριτική, έχοντας εθιστεί στην μετριότητα, χωρίς να βρίσκουμε τρόπο να ανατρέψουμε όσα μας ενοχλούν και μας πληγώνουν. Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε, όμως ο καθένας κρίνεται για την παρουσία του στην κοινωνία.

Στις εκλογές αυτές ας δώσουμε το δικό μας παρόν με την ψήφο μας. Εξάλλου, αυτή είναι η φωνή μας. Μέσω των εκλογών δίνουμε τη δυνατότητα σε κάποιον υποψήφιο να μας εκπροσωπήσει ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε αυτή την ευκαιρία από κάποιον που δεν πιστεύουμε.

Οι αλλαγές έρχονται με δυσκολία και πάντα από αυτούς που κάνουν την αρχή και τολμούν.

Ας συμφωνήσουμε ότι είναι αναγκαίο να συνδεθούμε ξανά με τους συμπολίτες μας και να ανταποκριθούμε ταχύτερα στις ανάγκες του.

Το εκλογικό σύστημα που ισχύει στις φετινές εκλογές φέρνει μια σειρά νέων δεδομένων. Η παράταξή μας δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν πιστεύει ότι στο σύστημα της απλής αναλογικής είναι το κατάλληλο για την Ελλάδα. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τελείως καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει σημασία η ψήφος της πρώτης Κυριακής που μπορεί δώσει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι στις πρώτες, στις δεύτερες κάλπες. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα κόψει πρώτη το νήμα στις 21 Μαΐου και ότι θα έχει και σοβαρή διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές μάς αφορούν όλους και είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της Ελλάδας. Δεν είναι καιρός για ρίσκα.

Ως κριτήριο για τη συμμετοχή μας λοιπόν, ας έχουμε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης ενωμένης κεντροδεξιάς παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τη σοβαρότητα, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη συνέχιση του έργου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάθε ψήφος μετράει, κάθε ψήφος έχει αξία, κάθε ψήφος είναι ισχυρή, κάθε ψήφος μπορεί να φέρει την ελπίδα, κάθε ψήφος πρέπει να στοχεύει στη σταθερότητα.

*ΘΕΚΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ
Υποψήφια Βουλευτής Α΄Αθηνών
Νέα Δημοκρατία www.theklaparaskevoudi.gr
www.facebook.com/www.thekla.gr