Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ενέργεια της Λίνας Μενδώνη να ανακοινώσει νέα Διοικητικά Συμβούλια και Γενικούς Διευθυντές το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13/4/23) επισημαίνοντας πως «μόλις 40 ημέρες πριν τις κάλπες η υπουργός Πολιτισμού των σκανδάλων Λίνα Μενδώνη υλοποιεί μια επιχείρηση τακτοποίησης ημετέρων στα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας».

 Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως «πάνω στο πανικό τους μπροστά στην πολιτική αλλαγή που έρχεται, νομίζουν ότι θα δεσμεύσουν με ύπουλες μεθοδεύσεις την προοδευτική κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους».

 Επίσης καλεί τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και την κα Μενδώνη «να πάρουν πίσω τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη ώρα και να αφήσουν την επιλογή των επικεφαλής των μουσείων στην κυβέρνηση που θα εκλέξει σε λίγες εβδομάδες ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Και υπογραμμίζει: «Στην εκπνοή της θητείας της, θέλησε να ολοκληρώσει το αντιμεταρρυθμιστικό και εμμονικά νεοφιλελεύθερο σχέδιο της για την ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, βολεύοντας κυρίως όσες «προσωπικότητες» την βόλεψαν στην καταστροφική μανία της για τον πολιτισμό.

 Δεν έχει το Θεό της, όπως δεν έχει το θεό της όλη αυτή η κυβέρνηση των κρυφών συναντήσεων, των αντιθεσμικών και παράνομων κινήσεων, των μιαρών «Μυστικών Δείπνων»

 Έχουμε δεσμευθεί ρητά ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, για την άμεση κατάργηση μετά τις εκλογές, του συγκεκριμένου Νόμου που αποκόπτει τα μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία».