Με τον χρόνο των εκλογών να έχει πλέον καθοριστεί για τα τέλη Μαΐου, το πολιτικό σύστημα μπαίνει στη τελική ευθεία θέτοντας ενώπιον του ελληνικού λαού το όραμά του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη εδώ και καιρό, έχοντας διατυπώσει με σαφήνεια το δικό της σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο αποτελεί τη φυσική και λογική συνέχεια όσων η χώρα κατάφερε κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, παρά τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη.

Πριν τέσσερα η χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύθηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό για δύο μεγάλα και σημαντικά πολιτικά ζητούμενα από την εποχή των μνημονίων: Πρώτον, να αποκαταστήσουμε τις τεράστιες αδικίες και τα μεγάλα βάρη που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά την προηγούμενη δεκαετία.

Και δεύτερον και σημαντικότερο, να αξιοποιήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία, προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα. Για μια χώρα που θα ξεπεράσει τις μεγάλες παθογένειες που κουβαλά, που θα μπει σε σταθερή δυναμική αναπτυξιακή τροχιά, που θα διατηρήσει την κοινωνική συνοχή διαχέοντας τα οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία και που θα στέκεται περήφανα στο διεθνές περιβάλλον με αναβαθμισμένη αξιοπιστία.

Και κοιτώντας προς τα πίσω, ένα είναι βέβαιο: ότι οι υποσχέσεις αυτές τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Κάθε πολίτης μπορεί πλέον να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Μέσα από τη συστηματική μείωση 50 και πλέον φόρων και τη συνολική ελάφρυνση των πολιτών κατά πάνω από 7 δισ. ευρώ. Μέσα από τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4% και του ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Μέσα από τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις του βασικού μισθού που σωρευτικά φθάνουν στο 20%, αλλά και μέσα από τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις κατά 8% εδώ και 12 χρόνια. Μέσα από τα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και εσόδων λόγω της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Μέσα από την ανάπτυξη κατά 6% για το 2022 όταν η Ευρωζώνη αναπτύσσεται με λίγο παραπάνω από 3%, μέσα από τη δημιουργία πλεονασμάτων όχι λόγω της υπερφορολόγησης, αλλά ως προϊόν της ανάπτυξης.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εντυπωσιακά μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Ένα έργο που αγγίζει κάθε πτυχή του κράτους και κάθε πλευρά της ελληνικής κοινωνίας: παιδεία, υγεία, ασφάλεια, επενδύσεις, ψηφιακή διακυβέρνηση, εξωτερική πολιτική, δημόσια τάξη, ενέργεια, μεταναστευτική πολιτική, πολιτική προστασία, ασφαλιστικό σύστημα, αγροτική παραγωγή, πολιτισμός και αθλητισμός. Για όλα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές και καίριες παρεμβάσεις, που σταδιακά αλλάζουν το πρόσωπο της χώρας βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζοντας τις εθνικές μας προοπτικές.

Το 2023 είναι μια κρίσιμη εκλογική χρονιά και τα πραγματικά διλήμματα βρίσκονται μπροστά μας: θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στην παλιά Ελλάδα, του «βαθέως κράτους», της ήσσονος προσπάθειας και της χρεοκοπίας; Ή θέλουμε τη νέα δυνατή και παραγωγική Ελλάδα, αυτή που θεμελιώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια;

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν, θεμελιώνοντας με την ψήφο τους μια ισχυρή, αποφασιστική και αυτοδύναμη Ελλάδα.

*Ο Περικλής Μαντάς είναι βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας