Η ιστοσελίδα protothema.gr απάντησε στην ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ότι στέλνει εξώδικο απαιτώντας συγγνώμη για τα δημοσιεύματα που αφορούν στην αγορά της βίλας του στην Πάρο.


Η απάντηση του protothema.gr



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Fb του κ. Ραγκούση ότι μας στέλνει εξώδικο με την αξίωση να του ζητήσουμε συγνώμη για τα δημοσιεύματα που αφορούν τη βίλα του. Η έκπληξή μας έγκειται στο γεγονός ότι το protothema.gr (και όχι η εφημερίδα, στην οποία δεν δημοσιεύτηκε σχετικό θέμα) αυτή τη φορά -για να είμαστε ακριβείς- δεν είχε δικό του ρεπορτάζ.

Αναδημοσίευσε, λόγω εύλογου δημοσίου ενδιαφέροντος, πληροφορίες που είχαν άλλα έντυπα, όπως ακριβώς έκαναν εκατοντάδες άλλα sites σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό, γιατί θεωρήσαμε ότι τα ερωτήματα και το ρεπορτάζ είχαν ουσιαστική δημοσιογραφική βάση και αφορούσαν ένα δημόσιο πρόσωπο. Τηρώντας όλους τους κανόνες της ορθής και πλήρους ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αναδημοσιεύσαμε στα ίδια ακριβώς ρεπορτάζ τις απαντήσεις του κ. Ραγκούση, τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και τις ανταπαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνοψίζουμε λοιπόν επ’ αυτού: Πρώτον, δεν ζητάμε καμία συγγνώμη στον κ. Ραγκούση ούτε φυσικά το Πρώτο Θέμα θα σταματήσει να δημοσιεύει, να αναδημοσιεύει, να ερευνά και να κάνει αυτά που το κατέστησαν το μεγαλύτερο site στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Δεύτερον, φυσικά δεκτές είναι και οι απόψεις του, άλλο αυτό, αλλά, ούτως ή άλλως, ό,τι έχει υποστηρίξει, δημοσιεύεται στο site. Άσε που μας… χρωστάει κιόλας, γιατί από το 2014 του «διαφημίζουμε» δωρεάν τη βιλάρα του από το Πρώτο Θέμα.


Τώρα, επί της ουσίας, ο κ. Ραγκούσης είναι πολιτικός με παρελθόν, όχι χθεσινός. Είχε περάσει από το ΠΑΣΟΚ, από ένα μικρό κόμμα που ίδρυσε μαζί με άλλους πολιτικούς και κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι… έχεις θέμα όταν παίρνεις ένα δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (το λένε και τα αρχικά… Εργατικής Κατοικίας) και το μετατρέπεις σε ενοικιαζόμενη βίλα 450 τ.μ. στην Πάρο με πισίνα, γήπεδο τένις κ.λπ. και το νοικιάζεις με 2.000 ευρώ την ημέρα.

Τα υπόλοιπα, όπως λέει και ο ίδιος, ας ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και ας κριθούν από τους ψηφοφόρους του στη Β’ Πειραιώς.