Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρικ Σκωτ, με κύριο θέμα συζήτησης τη σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ. Επίσης οι δύο άνδρες, έθεσαν επί τάπητος και την ανάγκη συνεχούς στήριξης της Ουκρανίας, προκειμένου ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητές της για τη προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας.

Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, με τον Γερουσιαστή κ. Ρικ Σκωτ (Rick Scott), μέλος της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που επισκέπτεται την Ελλάδα. Τον Γερουσιαστή συνόδευε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Μαρία Όλσον (Maria Olson).

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, και της αναβαθμισμένης, με την προσθήκη νέων τοποθεσιών, Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ (MDCA) για την Άμυνα και Ασφάλεια των δύο χωρών και την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η προτεραιότητα της συνεχούς αναβάθμισης των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ώστε διευκολυνθεί η παροχή, μέσω αυτού, υποστήριξης για την άμυνα της Ουκρανίας.
Υπογραμμίστηκε, επίσης, η ανάγκη συνεχούς στήριξης της Ουκρανίας, προκειμένου ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητές της για τη προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας.