Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται αυτή την ώρα νέος Πρέσβης των ΗΠΑ, Tζορτζ Τσούνης, όπου έχει μια πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά.

Μία συνάντηση που γίνεται την ίδια ώρα που πάνω από τον ουρανό της Αθήνας και πάνω από την Ακρόπολη πετούν σε μικτό σχηματισμό τρία αμερικανικό μεταφορικά αεροσκάφη C-130J της USAFE συνοδευόμενα από ένα ελληνικό C-130H της ιστορικής 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), στο πλαίσιο της ασκήσεως “Stolen Cerberus’22”, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα με επίκεντρο την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

Μία εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση γνωριμίας των δύο πλευρών, η οποία όμως πραγματοποιείται λίγες μόλις μέρες πριν από την ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολλούς υπουργούς, μεταξύ των οποίων και τον Νίκου Παναγιωτόπουλου, και τη συνάντησή του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.



Μία συνάντηση τέλος, που πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού ομολόγου του Στρατηγού ε.α. Λόϋντ Ώστιν, με τον οποίο συζήτησαν διμερή θέματα και διεθνή αναφορικώς με την Ουκρανία και την ελληνική συμβολή στην ενίσχυση της χώρας αυτής σε στρατιωτικό και ανθρωπιστικού περιεχομένου υλικό.