Μετά τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο οποίος πήρε θέση κατά της υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές, ακόμα ένας βουλευτής της Ν.Δ., ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κινήθηκε σε παρόμοια γραμμή, υπό το βάρος ενός προβληματισμού που φαίνεται να αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μετά την τραγωδία των Τεμπών και τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ερωτηθείς (Action24) για το αν θα πρέπει ή όχι να κατέβει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στις εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία: «Αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία», είπε, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και να κριθεί από τους πολίτες στις κάλπες.

«Εγώ δεν κατέβηκα»

Είχε προηγηθεί παρόμοια αντίδραση από την πλευρά του Θοδωρή Ρουσόπουλου. «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος πάντα είναι ο υπέρτατος κριτής. Το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μία αθλιότητα και εν συνεχεία με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ και η Δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου, είπα, το 2009, στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω θα ήταν μία κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω», σχολίασε ο κ. Ρουσόπουλος και εν συνεχεία στην παρέμβασή του είπε:

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανείς και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Αυτή είναι μία από τις στιγμές που μπορεί και να κραυγάζεις και να μη σε ακούει κανείς. Όσα δίκια και να έχεις, δεν υπάρχει περίπτωση να σου αναγνωριστεί το όποιο δίκιο. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τα είχε κάνει όλα τέλεια και οι ευθύνες ήταν σ' έναν υφυπουργό, έναν γραμματέα - αυτή τη στιγμή τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο, σε μία κυβέρνηση. Όχι αδίκως, γιατί εσύ έχεις την τελική ευθύνη».

«Απογαλακτισμός»

Η παρέμβαση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ωστόσο, στάθηκε η αφορμή για ανταλλαγή ανακοινώσεων υψηλών τόνων ανάμεσα στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην εκπροσώπου, καθώς μέσω διαρροής ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε σαφείς και μεγάλες αποστάσεις από τον κ. Ρουσόπουλο. Από το περιβάλλον Καραμανλή σημείωναν με νόημα πως οι απόψεις του είναι προσωπικές, με την ισχυρή επισήμανση πως δεν ήταν εις γνώσιν του πρώην πρωθυπουργού.

Έκπληξη αποτέλεσε η ανταπάντηση του κ. Ρουσόπουλου, καθώς αυτή κινήθηκε σε αυστηρούς τόνους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως κίνηση οριστικού «απογαλακτισμού» του βουλευτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος, εντέλει, τον εισήγαγε στη σφαίρα της πολιτικής. «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό», ήταν η αντίδραση Ρουσόπουλου.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Κάραλης
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/3