Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το βάρος πέφτει στον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, που καλείται να γυρίσει όλη την Ελλάδα µε περιοδείες.

Οι συγκεντρώσεις άλλωστε είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, που τα δύσκολα χρόνια των µνηµονίων, αλλά και αργότερα, την περίοδο της πανδηµίας, έλειψαν από τον κόσµο του. Ετσι, έχει «κλειδώσει» ήδη µια υπερπληθώρα εκδηλώσεων στις οποίες θα βρεθεί ο Ανδρουλάκης, ο οποίος, παρά την ταλαιπωρία που του προκαλεί ο τραυµατισµός στο πόδι του, έχει αποφασίσει να µην αλλάξει τίποτα στο πρόγραµµά του.

Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης και της κινητοποίησης των συγκεντρώσεων προέρχονται από το Οργανωτικό του κόµµατος. Πρόκειται για τον αναπληρωτή γραµµατέα Οργανωτικού, Νίκο ∆ασκαλάκη, και τη γραµµατέα Οργανωτικού, Τασούλα Χατζηδάκη. Οι δυο τους, πρόσωπα της απόλυτης εµπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη, ασχολούνται και µε την τελευταία λεπτοµέρεια. Ο νεαρός ∆ασκαλάκης αναλαµβάνει πάντα το σηµαντικό µέρος της κινητοποίησης των µελών και των φίλων του κόµµατος, ακόµα και τον τρόπο της µετακίνησής τους.

Παράλληλα, έµφαση δίνεται και στη σκηνοθεσία, ειδικά στις µεγάλες συγκεντρώσεις. Εκεί την «µπαγκέτα» του συντονισµού, δίνοντας τις κατευθύνσεις, έχει ο Τάσος Μπιρσίµ. Το βαρύ όνοµά του και η εµπειρία του από τις τεράστιες συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου αποτελούν εγγύηση για όλους στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, σηµαντικός είναι ο ρόλος του στενού συνεργάτη του Ανδρουλάκη, Βασίλη Πανάγου. Αναλαµβάνει πάντα τον συντονισµό για το στήσιµο των συγκεντρώσεων, αλλά και την προώθησή τους στα Μέσα και στα social media.

Αυτή η οµάδα, άλλωστε, έχει τρέξει µέχρι σήµερα και όλες τις εκδηλώσεις του κόµµατος.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 18/2