Στο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ, «ως δύναμη ελπίδας και ως ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής» αναμένεται να αναφερθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη σημερινή εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

47 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ: Το 1974, στο ξενοδοχείο King Palace, ανάμεσα σε 150 ανθρώπους διαβάζει αναλυτικά τη διακήρυξη του κόμματός του και τη μοιράζει σε ένα πράσινο βιβλιαράκι σε όλους. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1981, κερδίζει την εξουσία.

Η φετινή συγκυρία

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια απογοητεύσεων, για τις ευκαιρίες που χάθηκαν ανεκμετάλλευτες για τη μεγάλη επιστροφή, δείχνει να «αχνοφαίνεται» μία ακόμη ελπίδα.

Έχοντας δεχτεί πλήγμα από την κρίση και την ακραία λιτότητα που επιβλήθηκε, τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τον διεμβολισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέτος ίσως υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία.
233864
Η Νέα Δημοκρατία, μετά από διαδοχικά ανοίγματα στο προοδευτικό Κέντρο δείχνει να προσπαθεί να «μαζέψει» το κομματικό της ακροατήριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως αξιόπιστη εναλλακτική.
35288

Στο «φόντο» οι εσωκομματικές εκλογές

Εν τω μεταξύ, η σημερινή 3η Σεπτέμβρη είναι το χρονικό όριο μετά το οποίο ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.
267705
Το διάστημα μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές είναι ιδιαίτερο κρίσιμο, καθώς θα μπορούσε να θέσει την παράταξη σε μια παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας, με τη φετινή επέτειο να λειτουργεί έτσι και σαν προειδοποίηση ενότητας.
35290

Η εκδήλωση

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο, στον ανοιχτό χώρο, ενώ θα ζητούνται και πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Καλεσμένοι είναι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, τα εν ζωή ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, τα μέλη της ΚΕ, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα βραβευτούν εθελοντές και πυροσβέστες που διακρίθηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το «παρών» θα δώσουν και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.
18994