Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ΝΔ, φεύγει με ψηλά το κεφάλι, στηρίζοντας ξεκάθαρα την κυβέρνηση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως η δήλωση του Κώστα Καραμανλή είναι καθαρή και δεν χωρά καμία παρερμηνεία.

Πρόσθεσε πως στις εκλογές καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει αφήγημα.

Τόνισε πως αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η αυτοδυναμία, η οποία είναι εξασφαλισμένη.

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με το εάν θα πρέπει να είναι υποψήφια η Σοφία Νικόλαου, απάντησε πως αυτό το αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία
Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κώστας Καραμανλή αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη ΝΔ, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο Κώστας Καραμανλής φεύγει και με ψηλά το κεφάλι, αλλά και στηρίζοντας ξεκάθαρα, χωρίς αμφισβητήσεις και αμφιβολίες την κυβέρνηση της ΝΔ. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ανακοίνωση του κ. Καραμανλή το γράφει καθαρά «στηρίξω πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ». Εδώ δεν χωρούν αμφιβολίες, είναι δεδομένο ότι ήταν μια απόφαση προσωπική. Ο Κώστας Καραμανλής για όσους έχουμε κατά καιρούς μιλήσει μαζί του έλεγε ότι πάντοτε στηρίζει και προφανώς εδώ στην απόφασή του έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ξέρει ότι η ΝΔ θα είναι η παράταξη που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Είναι καθαρή η δήλωση του και δεν χωράει παρερμηνείες ότι στηρίζει τη ΝΔ για τις επόμενες εκλογές.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η διαφορά των 7 μονάδων είναι ασφαλής για την αυτοδυναμία που επιδιώκει η ΝΔ
Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ θα κάνει μια προεκλογική προσπάθεια μέσα στο επόμενο διάστημα που θα διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από το 7%. Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι ποιοτικοί δείκτες μας επιτρέπουν και να κοιτάμε κατάματα την αυτοδυναμία και να βλέπουμε ακόμα και διαφορά μεγαλύτερη από 7%. Προφανώς καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη γιατί η χώρα μας αν δεν προσέξουμε μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες με κυβερνήσεις μπιρμπιλοβαρουφακοπολάκηδων. Νομίζω ότι το 7% ενδεχομένως να είναι μικρό ως προς τη διαφορά που μπορούμε να καταφέρουμε απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κανένα αφήγημα πέραν αυτού να εκλιπαρεί πρώην πρωθυπουργούς της Κεντροαριστεράς και να ψάχνει συμμαχίες οι οποίες δεν του προσφέρονται.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τον κ. Γεωργιάδη ότι αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ
Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ κοιτάζω κατάματα το εφικτό αποτέλεσμα της αυτοδυναμίας. Ας δούμε πως θα βγουν τα υπόλοιπα κόμματα από την εκλογική διαδικασία και το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ το σημερινό μετά την εκλογική κάλπη. Στόχος αδιαπραγμάτευτος είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Σκεφτείτε ότι τέσσερα χρόνια ο τόπος έχει περάσει από πόσες περιπέτειες εθνικά, το μεταναστευτικό, τον covid και αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια ΝΔ με 7% διαφορά στις μετρήσεις, άλλες μετρήσεις δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη τη διαφορά και κοιτώντας ευθέως την αυτοδυναμία.

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχάς οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένοι, ένα γερό διψήφιο ποσοστό. Θα πρέπει να βγάλει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό βουλευτών ας δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα τα πετύχει όλα αυτά για να θέσει τους όρους. Αν όμως δεν τα πετύχει δεν είναι εύκολο να θέσει όρους και προφανώς ο τρίτος δεν μπορεί να θέσει όρους στον πρώτο βέβαια όλα αυτά είναι συνάρτηση και της δυναμικής των πραγμάτων. Όμως νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεμακρύνουμε από τον βασικό στόχο ο οποίος δείχνει και πολύ-πολύ εφικτός της αυτοδυναμίας. Εγώ θεωρώ ότι η αυτοδυναμία όχι απλά ειναι μαχητή σχεδόν είναι εξασφαλισμένη, με μεγάλο αγώνα όμως και χωρίς να εφησυχάσει κανένας. Γιατί επαναλαμβάνω μη μπλέξει ο τόπος με τους Βαρουφάκηδες, τις Μπιρμπίληδες και τους Πολάκηδες προσοχή, προσοχή!

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ η κα Νικολάου
Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά είναι θέματα τα οποία τα αποφασίζει η αρμόδια ομάδα του κόμματος, δεν θα ήθελα να μπω εγώ εμπόδιο στο έργο τους. Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι μια κεντρική πολιτική επιλογή και πρέπει να την αφήσουμε στα αρμόδια κομματικά όργανα περιττεύει ο προσωπικός μου λόγος και η προσωπική μου άποψη, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια και κάνουν και πάρα πολύ καλή δουλειά.