Την υποψηφιότητα της Ηρούς Διώτη με το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Λάρισα.

Η Ηρώ Διώτη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2015 παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άλλοτε «αμαζόνα του Τσίπρα» , όπως την αποκαλούσαν, συστρατεύεται με το κόμμα Βαρουφάκη, με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να τονίζει: «Εδώ, στη Λάρισα, η συστράτευση προχωράει με προσωπικότητες όπως η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, αλλά και ο Δημήτρης Μπαμπαλής, που, ως γιατρός, στηρίζει την εντατική στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας».

Συγκινημένος

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως είναι τιμή του να πλαισιώνεται από τέτοιους ανθρώπους. «Προσωπικά, είναι μεγάλη η συγκίνησή μου. Το 2015 ήμασταν μαζί με την Ηρώ Διώτη στη Βουλή και τώρα οι δρόμοι μας συναντιούνται και πάλι».

Από την πλευρά της η ίδια ανέφερε πως εκτιμούσε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 από το 2015 που εξιστορούσε τα γεγονότα από τις διαπραγματεύσεις και όχι τα συμπεράσματα. «Μετά το 2015, με τη συνθηκολόγηση, μείναμε στο περιθώριο με τη μεγάλη ήττα τότε», επισήμανε η Ηρώ Διώτη και συμπλήρωσε πως το 2019 που ψήφισε το ΜέΡΑ25 το παρατηρούσε απέξω και όταν είδε πως «δεν το ρούφηξε η "μικροεξουσία", αντίθετα ριζοσπαστικοποιήθηκε και εξέφρασε πράγματα που μπορούσαν να φέρουν τον κόσμο κοντά, οδήγησε στο να βλέπουμε πλέον λίγο από τον εαυτό μας πλέον εκεί γιατί εκφράζει πράγματα που πιστεύουμε».