Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, που διαμαρτύρονται έντονα σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κλείσει το μέτωπο που άνοιξε τις τελευταίες μέρες και ο ίδιος αναμένεται να εγγυηθεί προσωπικά ότι «δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον δημόσιο τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο».

«Καθαρές λύσεις»

Παράλληλα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει την πρόθεση να δοθούν «καθαρές λύσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στις παραστατικές τέχνες». Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο (το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών) επεξεργάζεται ακόμα μία παρέμβαση για τους καλλιτέχνες, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που τους αφορούν.









Καλλιτέχνες

Στη συνάντηση, τους καλλιτέχνες εκπροσωπούν οι Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), αντί του Σπύρου Μπιμπίλα (Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), ο οποίος έχει να παραστεί -όπως λέει- σε μια κηδεία, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο γ.γ. του ΣΕΗ, Ορέστης Λάσκος, Μ. Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομενων στο χορό), Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Δηώ Καγγελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου), Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) και Θάνος Παπαδογιάννης (εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου).











Κυβερνητικοί

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση βρίσκονται οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος, και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη.