Τροπολογία για την «απαγόρευση» της καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που φέρουν τον «μανδύα» πολιτικού κόμματος, αλλά και τη συμμετοχή στην ηγεσία πολιτικών κομμάτων όσων έχουν καταδικαστεί, σε οποιονδήποτε βαθμό, για ιδιαίτερα απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της πολιτείας. 

Η τροπολογία, η οποία βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 "σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της Οδηγίας 2009/22/Ε.Κ.", ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».



Στόχος είναι η επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στη Βουλή, αν και η διάταξη μπορεί να περάσει και με απλή πλειοψηφία. Την Τρίτη αναμένεται η συζήτηση και η ψήφιση της τροπολογίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, απέδωσε σε μικροκομματικές επιδιώξεις ενόψει εκλογών τις όποιες αντιδράσεις στη ρύθμιση για νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. Όπως επισήμανε ο ίδιος, πρόκειται για επέκταση υφιστάμενης διάταξης και «θα έπρεπε να έχει την οριζόντια συναίνεση όσο το δυνατόν περισσότερων παρατάξεων».

«Θα περιμένουμε να δούμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως είναι θλιβερό με προσχήματα και διαρροές να μην υπάρξει ευρύτερη δυνατή στήριξη μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας», δήλωσε στο Πρώτο προγραμμα από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.