«Το να πει ένα κόμμα ότι αποχωρεί από ψηφοφορίες στη Βουλή με σκοπό να προκληθούν εκλογές δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τη σχετική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα αμφισβητήσεως του εκλογικού αποτελέσματος.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, επισήμανε ότι εδώ και έξι μήνες η Ελλάδα ασχολείται με ανοησίες.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να ξέρει τον λόγο των παρακολουθήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως εάν ο Ανδρουλάκης συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη, θα το κάνει εκβιαζόμενος, τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό η ΕΥΠ να έχει βρει στοιχεία που τον καθιστούν υποχείριο.

Ανέφερε πως ποτέ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως ο τιμάριθμος στα τρόφιμα είναι διψήφιος και ο γενικός τιμάριθμος μονοψήφιος.

Τέλος, εκτίμησε πως τον Μάρτιο θα έχουμε μειώσεις στις τιμές.


Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 FM, στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή,
αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση του κ. Τσίπρα να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετέχει σε ψηφοφορίες της Βουλής.
«Το να πει ένα κόμμα ότι αποχωρώ από μια ψηφοφορία γιατί για κάποιον λόγο διαμαρτύρομαι εγώ γενικά το θεωρώ όχι καλή κοινοβουλευτική στάση, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μία επιλογή. 

Το να πει ένα κόμμα αποχωρώ στην πραγματικότητα από τη Βουλή, με σκοπό να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, εγώ δεν θυμάμαι κάποιο άλλο κόμμα να το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν».

Στην αναφορά του δημοσιογράφου ότι είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο το 2019, ο υπουργός σημείωσε: «Ήταν όταν η Νέα Δημοκρατία είχε προκηρύξει εκλογές. Ήταν μετά τις ευρωεκλογές και τη νίκη του με δέκα μονάδες, ήταν η ώρα που έφερε τον νέο Ποινικό Κώδικα, για τον οποίο βγήκε μετά ο κύριος Κοντονής και είπε ότι το έκανε για λεφτά. Άρα, δεν έχει καμία σχέση η μία περίοδος με την άλλη. Δεν έγινε το ίδιο, στην ουσία είχε σταματήσει η Βουλή. Ούτε έχει γίνει ποτέ ούτε και θα μπορούσε να γίνει από οποιονδήποτε άλλον πλην του κ. Τσίπρα.
Το σημαντικό εδώ είναι άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτίσει από τώρα ένα αφήγημα αμφισβητήσεως του εκλογικού αποτελέσματος. Το "πετάξανε" στη Βουλή αρκετά, υπονοώντας ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές. Προκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών να βγουν να ξεκαθαρίσουν, δεν το έκαναν. Η παρουσία του Μητσοτάκη ως "υπονομευτή των εκλογών", "υποκλοπέα", "διαφθορέα" κ.τ.λ. είναι το αφήγημα που θα χτίσουν την επόμενη μέρα για να δικαιολογήσουν την ήττα τους στις εκλογές. Και το χθεσινό που έκανε είναι ένα άλλο βήμα στο χτίσιμο του αφηγήματος μιας αντικανονικής πολιτικής περιόδου. Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι μια πολύ μικρή μειοψηφία έχει ανάγκη να βρεθεί σε μια τέτοια περίοδο».

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός σχολίασε πως «ό,τι γίνεται νόμιμα είναι σωστό».
«Αν αύριο η Εφορία κάνει έλεγχο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είναι περίεργο, είναι παράνομο; Το κράτος έχει φτιάξει μια φορολογική υπηρεσία που λέγεται ΑΔΑΕ για να κάνει ελέγχους. Το ίδιο κάνει και μια άλλη κρατική υπηρεσία, που λέγεται ΕΥΠ, για να παρακολουθεί τηλέφωνα. Προσπαθώ να εξηγήσω ένα επιχείρημα. Ασχολείται η Ελλάδα έξι μήνες με ανοησίες. Έχει παρασύρει ο Τσίπρας την Ελλάδα σε μια συζήτηση περί ανοησιών».

Κλείνοντας το θέμα των παρακολουθήσεων, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξέρει τον λόγο των παρακολουθήσεων. Πρέπει να ενημερώνεται μόνο όταν βρίσκεται κάτι επιλήψιμο.

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια απρεπή επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη.
«Το έκανε πρώτα ο κ. Τζανακόπουλος και μετά το "σήκωσε πολύ" η κ. Τσαπανίδου, ως νέα εκπρόσωπος Τύπου, λέγοντας ότι αν ο Ανδρουλάκης συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη, θα το κάνει εκβιαζόμενος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να έχει βρει η ΕΥΠ στοιχεία, πολύ άσχημα για τον κ. Ανδρουλάκη, που τον καθιστούν υποχείριο του Μητσοτάκη. Παρουσιάζουν τον Ανδρουλάκη ως έναν απατεώνα, που τον "πιάσανε στα πράσα" για να τον εκβιάζουν».

«Διαμαρτυρήθηκα ποτέ εγώ όταν η κ. Τουλουπάκη παρακολουθούσε το τηλέφωνό μου για την υπόθεση Novartis;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Για τις πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές τόνισε: «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι θα ήταν αστείο να το κάνω, καθώς έχω υπάρξει ο ίδιος υπουργός δύο φορές σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν απορρίπτουμε συνεργασία, ο κ. Ανδρουλάκης βγήκε και είπε "δεν συνεργαζόμαστε ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ"».

«Με τον κ. Βελόπουλο δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο. Είναι ένα κόμμα που πιστεύει σε έναν άλλο προσανατολισμό της χώρας».

Σχετικά με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε: «Ο τιμάριθμος στα τρόφιμα είναι διψήφιος και ο γενικός τιμάριθμος μονοψήφιος.

Έχουμε φτιάξει μια εφαρμογή που σου λέει αν πας σε κάθε σούπερ μάρκετ πόσα θα πληρώσεις. Χρειαζόμαστε λιγότερη γκρίνια και περισσότερη καλοπιστία».

Όσον αφορά τον επόμενο μήνα, τον Μάρτιο, δήλωσε ότι θα έχουμε πάρα πολλές μειώσεις.