Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε και είχε ζητήσει τις παρακολουθήσεις, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν στα τέλη Μαΐου, καθώς ο πρωθυπουργός θα ψάχνει παράθυρο για αποδράσει.

Ακόμα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εκλογές το Φεβρουάριο.

Τόνισε πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έγινε ώστε να δει, εάν η ΝΔ μπορεί να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί τυχόν κάτι, με το οποίο θα μπορεί να τον κρατά στο χέρι.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, απέκλεισε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως το κόμμα του θα νικήσεις τις εκλογές.


Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κου Γεωργιάδη στην εκπομπή, τόνισε: «Πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει. Παράκεντρα τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον κο Χατζηδάκη ή νόμιμα και υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας;».

Για το ότι ο πρωθυπουργός δε δικαιούται να ξέρει για τις παρακολουθήσεις σημείωσε: «Γιατί ο κος Μητσοτάκης ξέρει για την παρακολούθηση του κου Ανδρουλάκη, τι διαφορετικό έχει η δική του η περίπτωση από όλους τους επόμενους; Προφανώς έχει ρωτήσει και έχει μάθει και για τους επόμενους. Όταν λοιπόν τον ρωτάει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ’’παρακολουθούνταν άλλοι πολιτικοί’’ και απαντάει ‘’δε γνωρίζω’’, η απάντηση όχι απλώς δεν είναι τίμια, αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι και ξέρει και κατά πάσα πιθανότητα έχει ζητήσει την παρακολούθηση».

Τέλος, διευκρίνισε ότι ο κος Κοτζιάς ουδέποτε παρακολουθήθηκε με δήλωση και του ίδιου.

Σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει το κόμμα του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή δήλωσε: «Εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι ακριβώς επειδή θα ψάχνει να βρει παράθυρο ευκαιρίας, που να τον βολεύει ο κος Μητσοτάκης, για να αποδράσει, θα πάμε τέλος Μαΐου. Δε θα πάμε Απρίλιο. Ο λόγος για τον οποίο απέχουμε είναι επειδή θεωρούμε ότι είμαστε σε μία συνταγματική εκτροπή. Εμείς αυτά ακριβώς τα κάναμε γιατι θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση στο Σύνταγμα, να αντιδράσουμε με τον εντονότερο τρόπο σε αυτό που θεωρούμε ότι μπορούμε σε αυτό που θεωρούμε ότι αποτελεί βαθύτατη προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα και για αυτό τον λόγο αξιοποιήσαμε την πρόταση δυσπιστίας και κλιμακώνουμε.

«Έχουμε πει ότι θα είμαστε στη Βουλή και θα καταγγείλουμε ότι κάνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε πει ότι δε θα μιλάμε στη Βουλή».

Σχετικά με τον ‘’εκβιασμό’’ που θα δεχθεί ο κος Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Δε θα ζητάγαμε εκλογές αν φοβόμασταν για το αποτέλεσμα. Εμείς ζητάμε εκλογές τον Φεβρουάριο, εμείς θεωρούμε ότι ενόψει αυτών που έχει κάνει η κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε πρώτο κόμμα.

Εμείς δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Ότι αυτοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τον κύριο Ανδρουλάκη, το έκαναν για δύο λόγους και τώρα υπάρχει μία Τρίτη σκοπιμότητα. Οι δύο λόγοι τότε ήταν να δουν αν μπορούν να επέμβουν στην εκλογική διαδικασία, ο δεύτερος λόγος ήταν σε περίπτωση που βρουν κάτι και μπορούν να τον ‘’κρατάνε στο χέρι’’ και ο τρίτος λόγος που είναι σημερινός, δε λένε για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν, γίνεται λέει υπό ομηρία.

Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ, όπως θέλουμε να συνεργαστούμε γενικότερα».

Τέλος, απαντώντας για το αν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε: «Μας κατηγορούν για τραμπισμό. Ποιοι; Ο κύριος Γεωργιάδης που τον Τραμπ τον είχε Θεό. Εμείς θα νικήσουμε τις εκλογές, αν κάτι έχουμε κερδισμένο στη μεταπολίτευση είναι ότι νοθεία στις εκλογές δεν έχουμε δει να γίνεται. Η μόνη περίπτωση που έχει συμβεί είναι το 2000, όταν η Νέα Δημοκρατία –που κόβεται σήμερα- για την ψήφο των ομογενών- είχε καταγγείλει ότι πάρα πολύ άνθρωποι που ήρθαν από το εξωτερικό ψήφισαν».