Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας Hiroyuki Hosoda ήταν ο πρώτος επίσημος που συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Τόκιο.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αναφερόμενος δε στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στον κ. Hosoda πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Δείτε τις εικόνες

Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__1_
Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__2_
Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__3_
Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__4_
Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__5_
Mitsotakis-Proedros_Voulis_Antiprosopon_Iaponias_Hosoda__6_