Τελικά, δεν άντεξε και ζήτησε να δει τη μόλις 22 μηνών κορούλα της στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή και, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, η συνάντηση έγινε τις τελευταίες μέρες.

Το κοριτσάκι μετά την προφυλάκιση της μητέρας του και του πατέρα του μένει με τον παππού του Αλέξανδρο Καϊλή, ο οποίος και το φροντίζει. Αυτός είναι που πήρε τη μικρή και επισκέφθηκαν μαζί τις μέρες της Πρωτοχρονιάς την ευρωβουλευτή. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να πάρει μαζί της το παιδί στη φυλακή, δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος.

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά διέψευσε χθες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τις οποίες η προφυλακισμένη στις βελγικές φυλακές Εύα Καϊλή είναι έγκυος. Ο Έλληνας συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μία σύντομη δήλωσή του ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη φήμη είναι απολύτως ψευδή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαρίνα Πατούλη έκανε μια δήλωση για την Εύα Καϊλή, λέγοντας πως: «Θέλω να πω ότι ως γυναίκα, δεδομένου ότι έχει το σύντροφό της -ακούγεται ότι είναι έγκυος- στηρίζω και στενοχωριέμαι με όλο αυτό που έχει συμβεί».

Αμέσως οι φήμες περί εγκυμοσύνης φούντωσαν, ωστόσο ο κ. Δημητρακόπουλος διέψευσε τα σενάρια. «Είναι ψευδές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το νέο αίτημα αποφυλάκισης της 44χρονης πολιτικού, που κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενδέχεται να υποβληθεί στο δικαστικό συμβούλιο ακόμα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Ήδη από την Πρωτοχρονιά, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Βέλγος συνάδελφός του Αντρέ Ριζόπουλος ξεκίνησε τη σχετική προεργασία.

«Θα επιδιωχθεί να πειστεί με νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα ο ανακριτής, με πρωτοβουλία του να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της κ. Καϊλή με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στον Alpha ο κ. Δημητρακόπουλος. Αν γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα, το οποίο βασίζεται, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, στο γεγονός ότι ο ανακριτής δεν έχει στοιχεία για δωροδοκία της ευρωβουλευτή, η Εύα Καϊλή είναι δυνατόν να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ενδέχεται να ληφθεί νωρίτερα από τις 20-22 Ιανουαρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες εξαντλείται η παράταση ενός μήνα που είχε δοθεί στην προσωρινή κράτηση της Ελληνίδας πολιτικού με απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου Βρυξελλών στις 22 Δεκεμβρίου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 4/01/2022