«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ενιαίο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ακόμη, ανέφερε πως η Εύα Καϊλή «δεν έχει πληγώσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά την Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα».

Σημείωσε, δε, πως η ατομική ευθύνη της κ. Καϊλή δεν μπορεί να γίνει συλλογική.

Επιπλέον, είπε πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει αύξηση των ποσοστών του.

Σημείωσε, ακόμη, πως εάν ο λαός δώσει στο κόμμα μία από τις τρεις εντολές θα καταθέσει ένα πρόγραμμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει παλαιό ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ. Το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι εφεύρημα όλων αυτών που θέλουν να διαχωρίσουν όλους αυτούς που εξαγοράστηκαν από τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ για μια καρέκλα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, ενιαίο, υπάρχει, λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια. Αυτοί που ήταν δυνατοί στα δύσκολα έμειναν, αυτοί που δεν μπορούσαν να κρατηθούν στα δύσκολα έφυγαν», είπε.

Ερωτηθείς πόσο έχει πληγωθεί το ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Καϊλή, απάντησε: «Η κ. Καϊλή εκ των πραγμάτων ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει πληγώσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, έχει πληγώσει γενικότερα την Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό είναι μια προσωπική και ατομική της ευθύνη, η οποία δεν μπορεί να γίνει συλλογική, προχωράμε στο επόμενο βήμα. Φάνηκε και στις δημοσκοπήσεις ότι ήταν μια κρίσιμη μάζα η οποία πάγωσε από αυτό που συνέβη, νομίζω όμως ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αυτά θα επιστρέψουν και θα μπουν σε μια λειτουργία όπως είχε πάρει τον δρόμο της πριν από την κ. Καϊλή».

Για τα δημοκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είπε: «Οι μετρήσεις όλες έχουν το ΠΑΣΟΚ στο 11,5% σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση τη δύσκολη από το 4 πήγε στο 6, από το 6 πήγε στο 8 και από το 8 μπορεί να πάει στο 12 και στο 14 και μετά να συνεχίσει την πορεία του, αυτό όμως θα το πει ο κόσμος. Μην ξεχνάτε ότι είναι το μόνο κόμμα το οποίο από τις εκλογές έχει αύξηση των ποσοστών του. Η Ν.Δ. έχει μια μείωση των ποσοστών της κατά 7 με 8 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά 8 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ έχει αύξηση 50%».

Για τις εκλογές σημείωσε: «Εμείς λέμε ότι την πρώτη Κυριακή δεν την καίμε, ούτε όπως την καίει ο κ. Μητσοτάκης, που λέει "πάμε στη δεύτερη". Να δω αν θα πάρει 30 ή 31%, ούτε όπως ο κ. Τσίπρας που λέει "εγώ δεν κάνω κυβέρνηση ηττημένων" και δεν κατανοώ γιατί έκανε την απλή αναλογική! Εμείς εφόσον ο λαός μας δώσει μία από τις τρεις εντολές θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα. Εμείς, για παράδειγμα, θα πούμε ότι για τους ανθρώπους που για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας -που τους κορόιδεψε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.- θα τους πούμε ότι σ' εμάς θα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας και τα Funds θα μπορούν να δίνουν στην ίδια τιμή υπό προϋποθέσεις όπως γίνεται στην Κύπρο. Δεύτερον, λέμε σε αυτούς τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους που ο νόμος Κατρούγκαλου τους διέλυσε και δεν τον κατήργησε η Ν.Δ., τους λέμε ότι θα πάρετε την προσωπική διαφορά και ότι θα ανακουφιστείτε μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μέσα από αυτή τη διαδικασία αν μας ψηφίσετε, γιατί θα έχετε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Τρίτον, λέμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα διαλύσουμε τη δημόσια δωρεάν υγεία, άρα θα καταργήσουμε το άρθρο 10 που ψήφισε η Ν.Δ. και καταργεί τη δημόσια δωρεάν υγεία. Τέταρτον, εμείς λέμε ότι θα υπάρχει κοινωνική στέγη και κοινωνική πολιτική απέναντι στα νέα ζευγάρια και στους φοιτητές, αυτό που δεν έκανε ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα σας λέω τέσσερα από τα πολλαπλά παραδείγματα για να ξέρει ο κόσμος».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε: «Θα μιλήσουμε με αυτούς που θα επιλέξει ο κόσμος. Ο κόσμος θα επιλέξει, εμείς έχουμε βάλει τους όρους και τις προϋποθέσεις, έχουμε βάλει το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, έχουμε βάλει από την πρώτη Κυριακή και έχουμε πει ότι οι άνθρωποι που μας έφεραν εδώ όπως είναι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν τους δεχόμαστε. Άρα, αν τα κόμματα σκέφτονται και θέλουν να κάνουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα επιλέξει ο κόσμος ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε».