Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες είχε πει ότι σήμερα θα έπαιρνε τις αποφάσεις του για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη, της ευρωβουλευτή που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για κακοδιαχείριση.

 Έτσι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται πως η Μαρία Σπυράκη ερευνάται από τον Ευρωπαίο γενικό εισαγγελέα σχετικά με υπόνοιες απάτης στη διαχείριση της κοινοβουλευτικής τους αποζημίωσης. Γι’ αυτό και ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της. «Θα ενημερωθώ και θα αποφασίσω», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε σχετικά στις Βρυξέλλες.

Η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, για την οποία η ίδια η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας της και την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, γίνεται ακόμα πιο«βαριά» λόγω της Εύας Καϊλή, η οποία επίσης ελέγχεται (εκτός για το Qatargate) για κακοδιαχείριση.

 Αφού, όπως είπε, ενημερώθηκε για την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι πήρε τις αποφάσεις του. Και νωρίς σήμερα το πρωί η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι με απόφαση του προέδρου της η Μαρία Σπυράκη τίθεται εκτός κόμματος για όσο διαρκεί η έρευνα σε βάρος της.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».