Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε πως το σκάνδαλο του Qatar Gate πλήττει την αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου και αποτελεί προσβολή στους θεσμούς.

«Η αλήθεια είναι ότι σοκαριστήκαμε όλοι και δεν είναι ένα ρήμα που χρησιμοποιείται εύκολα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό που συνέβη. Είναι μεγάλη προσβολή σε βάρος των θεσμών το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή είναι Ελληνίδα και τη στηρίξαμε όλοι στη θέση της αντιπροέδρου», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Τιμούσε την Ελλάδα η θέση της αντιπροέδρου στο πρόσωπο της Εύας Καϊλή. Όλοι αιφνιδιαστήκαμε. Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υπάρχει μία παγωμάρα, μία θλίψη και ένας έντονος θυμός για ό,τι συμβαίνει. Πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού και αποστρέφει το ενδιαφέρον των πολιτών».

Οι έρευνες των βελγικών αρχών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Ιουλίου κάτω από άκρα μυστικότητα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η ευρωβουλευτής θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.