Με το βλέμμα στραμμένο στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar-gate στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ την ίδια ώρα στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το πρόσωπο της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Η ίδια αναμένεται να απολογηθεί στις Βρυξέλλες και -όπως όλα δείχνουν- θα διαχωρίσει τη θέση της από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Παράλληλα, στην Ελλάδα έχει ήδη διαταχθεί ποινική έρευνα για την Εύα Καϊλή και τις εταιρείες της. Πρόκειται για εταιρείες της ευρωβουλευτού στον κλάδο της real estate με ακίνητα σε Ψυχικό και Πάρο, αλλά και για ΜΚΟ. Επιπροσθέτως, ερευνώνται δύο ΜΚΟ με επικεφαλής την αδελφή της, Μανταλένα Καϊλή, και τις επιδοτήσεις που έλαβε.

Απολογείται η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται η ακρόαση της συζύγου του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, ώστε να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στο Βέλγιο ή όχι.
Την Τρίτη θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για την κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, Σίλβια Παντσέρι.

Τι θα ισχυριστεί η Εύα Καϊλή

Την Πέμπτη -εκτός απροόπτου- θα απολογηθεί η Εύα Καϊλή, η οποία θα διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους κατηγορουμένους αλλά και από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Η ίδια θα αναφέρει πως ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι, και τη ΜΚΟ «Fight Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι, δεδομένου ότι ο Παντσέρι ήταν πρώην ευρωβουλευτής και δεν είχε κακή φήμη.
Μάλιστα, θα υποστηρίξει ότι ο Παντσέρι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ίδια είχε βουλευτική ασυλία και γι’ αυτό έδωσε τη βαλίτσα στον σύντροφό της. Πηγές αναφέρουν πως ήθελε να κάνει το σπίτι της Εύας Καϊλή «μυστικό κέντρο», καθώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει έφοδο εκεί και να εντοπίσει τα χρήματα.