Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αγγελική Τριανταφύλλου, έδωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τη μήνυση που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς φέρεται με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν.

Μετά την έξοδό της από το εισαγγελικό γραφείο, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων».

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή».

Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμα και υπουργούς του όπως ο Ν. Δένδιας.

Στο μεταξυ, το «κατώφλι» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας πέρασε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για τις παρακολουθήσεις.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ότι σειρά προσώπων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει τελικά στην εισαγγελέα κ. Τριανταφύλλου ο εκδότης Κ. Βαξεβάνης, προκειμένου, όπως είπε, η κατάθεσή του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του.