Την ενοποίηση της έρευνας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο εκδότης της εφημερίδας«Documento», δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο κ. Βαξεβάνης προσήλθε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Ματζουράνη με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διετάχθη μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργός , υπουργοί της κυβέρνησης , στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε λόγο για «ώρες κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα».

Ο εκδότης σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνεται «σαλαμοποίηση» της έρευνας και να ανατεθεί σε εισαγγελέα εφετών. Μίλησε για «ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη». «Αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε προσώπου, να μετατρέπει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο».

Ο συνήγορος αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα τόνισε πως «οι αποκαλύψεις πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου».

Παράλληλα, ο κ. Μαντζουράνης επισήμανε ότι: «Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.

Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής.

Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει.

Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».