Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης έπειτα από τις καταγγελίες ότι αγόρασε «κόκκινα δάνεια» μέσω εταιρειών που διαχειρίζεται.

Ο κ.Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν «κόκκινα δάνεια» 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ.

Σύμφωνα με πηγές, του ζητήθηκαν εξηγήσεις οι οποίες εδόθησαν αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στην Ν.Δ.», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η πρώτη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή

Σε ανάρτηση προέβη ο βουλευτής, λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμενω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος σε λίγη ώρα θα ανεβεί Δελτίο Τύπου από εμενα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρεας που ξέρετε Σας ευχαριστώ θερμά».






Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».