Εκτός της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ βρίσκεται από την Τρίτη ο ανεξάρτητος – πλέον - βουλευτής Γρεβενών της, Ανδρέας Πάτσης έπειτα από τις καταγγελίες ότι αγόρασε «κόκκινα δάνεια» μέσω εταιρειών που διαχειρίζεται.

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν «κόκκινα δάνεια» 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκατ. 

Σύμφωνα με πηγές, του ζητήθηκαν εξηγήσεις οι οποίες εδόθησαν αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στην Ν.Δ.», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ , ήρθε και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους προσωπικής ευθιξίας.

Οι ανεπαρκείς εξηγήσεις και οι δουλειές του βουλευτή με το Δημόσιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ως βουλευτής ο Ανδρέας Πάτσης είχε συναλλαγές με Οργανισμούς που έχει συμμετοχή το Δημόσιο και δεύτερον ο βουλευτής φαίνεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό.

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Πάτσης με τον κ. Μπούγα, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οποίος του ζήτησε εξηγήσεις επί της ουσίας των ζητημάτων, η κουβέντα των δύο ανδρών δεν εξελίχθηκε πολύ καλά, καθώς και ο Γραμματέας είναι κι ο ίδιος νομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο Ανδρέας Πάτσης είχε συνάψει σύμβαση συμβουλευτικού χαρακτήρα, εκτός από τα ΕΛΤΑ, και με το Νοσοκομείο Γρεβενών.