Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
eurutania_agnooumeni
Πολιτική

Νέα ερωτήματα για την εξαφάνιση της Ευρυδίκης - Στο δικαστήριο ο σύζυγος της 48χρονης για ενδοοικογενειακή βία

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, καθώς την Τετάρτη επαναλήφθηκε η δίκη για ενδοοικογενειακή βία που είχε διακοπεί μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή της

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 48χρονης Ευρυδίκης Τσιτούρη , μητέρας ενός γιου 19 ετών, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το Καρπενήσι στις 22 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, καθώς την Τετάρτη επαναλήφθηκε η δίκη για ενδοοικογενειακή βία που είχε διακοπεί μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή της, ενώ η ίδια παραμένει άφαντη 16 ημέρες μετά. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας επρόκειτο να καθίσει και πάλι προχθές ο σύζυγος της Ευρυδίκης, τον οποίο η αγνοούμενη είχε καταγγείλει για άσκηση βίας σε βάρος της μέσα στο μικροβιολογικό εργαστήριο όπου εργαζόταν. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή προκειμένου να μπορεί αυτοπροσώπως να παραστεί καθώς από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ανελλιπώς στο σημείο των ερευνών. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που είχε δώσει η 48χρονη, είχε υποστηρίξει πως ο σύζυγός της με τη βία άνοιξε με το δακτυλικό της αποτύπωμα το κινητό της τηλέφωνο, προκειμένου να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Μάλιστα, όπως είχε πει στο ακροατήριο, στη συνέχεια είχε διαπιστώσει πως μέσω του ebanking της είχαν γίνει οικονομικές συναλλαγές. Αμέσως μετά είχε προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της, ενώ ταυτόχρονα είχε νοσηλευτεί για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο Καρπενησίου με κακώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει στις 21 Σεπτεμβρίου, με την επιβολή απαγόρευσης στον κατηγορούμενο σύζυγο να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τη 48χρονη. Όπως όμως είχε αποκαλύψει η δικηγόρος της αγνοούμενης μητέρας Βαλεντίνη Μέτου, το περιοριστικό αυτό μέτρο φαίνεται να παραβιάστηκε δύο φορές, τόσο μετά το δικαστήριο όσο και το πρωινό της εξαφάνισης της Ευρυδίκης, καθώς ο σύζυγός της φέρεται να εισέβαλε στο διαμέρισμά της.

Στη δίκη της Τετάρτης το «παρών» έδωσε η μητέρα της 48χρονης, η οποία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του γαμπρού της και μάλιστα εκπροσωπείται νομικά από τη δικηγόρο του. Τόσο η ίδια όσο και ο γιος της αγνοούμενης στηρίζουν το σύζυγο της εξαφανισμένης Ευρυδίκης, ενώ όλοι έκαναν λόγο για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που ήταν μαζί από τα χρόνια του Γυμνασίου. Διαφορετική όμως ήταν η εκδοχή της Βαλεντίνης Μέτου, που αποκάλυψε ότι η Ευρυδίκη δήλωνε παντού ότι βρισκόταν σε διάσταση και ζούσε συμβατικά με το σύζυγό της.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 7/10