Με την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη που ανέλαβε την διοίκηση της ΕΥΠ τον Αύγουστο, συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του σχετικά με την
υπόθεσης επισύνδεσης του Νίκου Ανδρουλάκη και την απόπειρα παρακολουθησής του από το λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Δεμίρης, φέρεται να έχει υποστηρίξει πως και ίδιος καθώς και ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ δεσμεύεται από το απόρρητο.

Αντέκρουσε την άποψη, ότι η επίκληση του απορρήτου καθιστά τους διοικητές της ΕΥΠ ανέλεκτους, φέρεται να απάντησε πως αυτό δεν είναι αληθές καθώς και ο διοικητής και η υπηρεσία ελέγχεται από τον εκάστοτε Εισαγγελέα και τώρα μάλιστα από δύο Εισαγγελείς.

Επισης να διαβεβαίωσε πως η ΕΥΠ δεν διαθέτει το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά και δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με τις εταιρίες Krikel και Intellexa που το διαθέτουν.​

Σχετικά με το γενικό θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων η κ. Δεμίρης ανέφερε πως «όταν πρόκειται για επισυνδέσεις της Υπηρεσίας που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τότε οφείλεται ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος των λόγων για τους οποίους ζητείται η παρακολούθησή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΥΠ ερωτηθείς για τη νομιμότητα της επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη κατέθεσε πως από τη στιγμή που έχει υπογράψει η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, όπως ορίζεται από το Νόμο, η επισύνδεση είναι νόμιμη. Συνεπώς είναι νόμιμη η επισύνδεση Ανδρουλάκη. Επίσης και η επισύνδεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ήταν νόμιμη καθώς τηρήθηκαν κανονικά όλες οι διαδικασίες.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των αρχείων των παρακολουθήσεων που τηρεί η ΕΥΠ, ο κ. Δεμίρης φέρεται να ανέφερε πως επί των ημερών του, τουλάχιστον, δεν έχουν καταστραφεί αρχεία.

Επίσης σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα το απόγευμα είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος.