Έχουμε ζητήσει να υπάρξει τοποθέτηση από την κυβέρνηση και την ΕΥΠ για το εάν έχουν υπάρξει παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με αφορμή την καταγγελία Σπίρτζη ότι έχουν παγιδεύσει το τηλέφωνο του.

Ακόμα, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, κάτι που φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

«Με βάση τις δημοσκοπήσεις που βλέπουμε το τελευταίο τετράμηνο υπάρχει πτώση συνεχής της ΝΔ. Έτσι ξεκινάει η αποδρομή μιας κυβέρνησης με δικής της πτώση και μετά αναλόγως και τις εξελίξεις, τη δυνατότητα των άλλων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό πολιτικό πρόγραμμα, ανεβαίνει το άλλο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημείωσε: «Είπαμε από την αρχή, αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας. Δεύτερον, μιλήσαμε για μείωση των φόρων ειδικής κατανάλωσης στα καύσιμα. Τρίτον, μιλήσαμε για φορολογία στο Super market, το ΦΠΑ δηλαδή να πέσει στα είδη πρώτης ανάγκης και ένα σωρό άλλα τεκμηριωμένα μέτρα ενώ η κυβέρνηση δίνει επιδοτήσεις στους πολίτες που είναι αυξημένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για παράδειγμα οι οποίες καταλήγουν στην τσέπη των παρόχων».

Επίσης, ανέφερε πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα χωρίς να έχει προηγηθεί προετοιμασία, ενώ επισήμανε πως οι προσλήψεις εκπαιδευτικών δρομολογήθηκαν σε πρώτη φάση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι προσλήψεις δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν σε πρώτη φάση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια, είναι λογικό τώρα που δεν έχουμε καν εποπτεία να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε ότι «κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα πράγματα παντού και στις εκκλησίες και στα νοσοκομεία και στις πλατείες, αλλά η λύση δεν είναι να φτιάχνουμε ειδικές αστυνομίες που να εγκαθίστανται σε αυτούς τους χώρους. Μπορεί να υπάρξει τάξη σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Κανείς δεν καλύπτει φαινόμενα παρανομίας στα πανεπιστήμια τα οποία είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν λείπουν οι αστυνομικοί από τα πανεπιστήμια, λείπουν οι καθηγητές».