Οι εξελίξεις από την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκονται πλέον καθημερινά στο μικροσκόπιο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μέσα από αυτή την υπόθεση έχει διαμορφωθεί ένα άλλο πολιτικό τοπίο.

Όπως επισημαίνουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το οποίο υπήρχε στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει καμφθεί εντυπωσιακά. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι «Αντί της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, έχετε μια άλλη τακτική . Βρήκατε τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ, που όντως έκανε λάθη πολλά, και την όποια κριτική γίνεται προς την Κυβέρνηση της ΝΔ, την όποια διαφορετική άποψη υπάρχει, την ονομάζετε φιλο-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια βαθιά αυταρχική αντίληψη που θέλει κάθε κριτική φωνή να στιγματίζεται, όπως παλιά στιγματίζατε κάθε διαφορετική άποψη άλλων, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες, αντεθνικόφρονες, μιάσματα, κομμουνιστές, απειλή για την ασφάλεια της χώρας! Ή είσαι με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι με την άψογη ΝΔ!».

Ακόμα σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ εμφανίζεται να ξεμένει από κυβερνητικούς εταίρους γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επομένη των εκλογών.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακόμα ότι θα ξεσπάσει και εσωκομματικός πόλεμος στην ΝΔ καθώς πολλά στελέχη της διαφωνούν με την τακτική των παρακολουθήσεων. Και αναφέρουν ως χθες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ο οποίος είναι πολύ προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «Είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Πρέπει να δούμε ποιος έκανε αυτό το σφάλμα» και πρόσθεσε «Γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, με ποια στοιχεία ο Εισαγγελέας έδωσε την άδεια για την παρακολούθηση».

Απο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι την ίδια στιγμή δυο βουλευτής της ΝΔ – η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος – έβαλαν χθες θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου με την λογική ότι μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία.