«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ευτελίσει τη διαδικασία και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών, που και επιδιώκουμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

«Πρώτα σε αυτή τη διαδικασία, αύριο στη συζήτηση στη Βουλή και τη Δευτέρα με τη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα τοποθετηθούμε όλοι. Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τις διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

«Η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια Επιτροπή για το τι ΕΥΠ θέλουμε. Θα είναι και ένα από τα συμπεράσματα της Εξεταστικής, για να καταλήξουμε σε ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε: «Για πρώτη φορά μετά το 2016 που είχε παύσει η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους αγρότες επανέρχεται για να τους βοηθήσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη στην παραγωγή».

«Η καταβολή των ποσών θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πρόκειται περίπου για 70 εκατ. ευρώ από τα 60 που είχαν αρχικά προαναγγελθεί», διευκρίνισε ο υπουργός.

«Δε ζητάμε κανένα δικαιολογητικό, η επιστροφή γίνεται με βάση τις δηλώσεις για τις καλλιέργειες. Αυτές οι έκτακτες ενισχύσεις είναι ακατάσχετες και ανεκχώρητες», δήλωσε επιπρόσθετα.