Συνεχίζεται η ακραία ρητορική της Άγκυρας με τις προκλήσεις να κλιμακώνονται και τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος AKP να τεντώνουν το σχοινί στις ελλητουρκικές σχέσεις.

Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN τόνισε ότι επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό κάνοντας δε λόγο για... επιθετική ελληνική πολιτική που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα!

Ο Τσελίκ άσκησε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την αναφορά του για νεο-οθωμανικές αντιλήψεις της Αγκυρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης «στοχοποίησε» τον Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία «αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές ρεβιζιονιστικές φαντασιώσεις» είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές». Προχωρώντας ακόμη περισσότερα, ο Τσελίκ υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «ακολουθεί την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».