Σφοδρή κριτική στις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη για τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Μάλιστα, ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Υγείας.

Ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Πριν από λίγο ο κ. Πλεύρης ισχυρίστηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, δεν έπρεπε να βρεθεί στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γιατί έσπασε την καραντίνα. Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας που έχει καταφέρει η Ελλάδα να είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έχει καταφέρει να καταγράφει η χώρα μας 28% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 10%. Μόνο και μόνο για αυτά θα έπρεπε να ντρέπεται, να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Αντίθετα όμως ο κ. Πλεύρης επιλέγει να συμπεριφέρεται σαν ένα τελειωμένο ακροδεξιό τρολ και να βγαίνει να λέει ψέματα».

«Δεν έσπασε την καραντίνα»

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έσπασε καμία καραντίνα. Έχει αρνητικό μοριακό τεστ από το Σάββατο. Είναι τουλάχιστον χυδαίο και προκλητικό η κυβέρνηση που έστελνε χιλιάδες εργαζόμενους από την πέμπτη μέρα νόσησης στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, να πετάει λάσπη με αυτόν τον τρόπο. Περιμένουμε τη συγνώμη και την παραίτηση του κ. Πλεύρη».