Από το βήμα της Βουλής επέλεξε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα και στις καταγγελίες του για τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας: «Αντί να κάνει αυτοκριτική, ο λαϊκισμός του έχει ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό».

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν μαζί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ειδικά το Παπανικολάου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαφορετικό νοσοκομείο από αυτό που επισκέφτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που επισκέφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει σήμερα, 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ έναντι 8 κλινών ΜΕΘ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επί κυβέρνησης ΝΔ στο νοσοκομείο Παπανικολάου έχουν επίσης διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ αριθμώντας πλέον τις 46 έναντι 20 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ψευδέστατη» την καταγγελία του κ. Τσίπρα ότι οι 18 κλίνες ΜΕΘ δωρεά της Επιτροπής Ελλάδα 2021 στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, διαβεβαιώνοντας πως όχι μόνο λειτουργούν κανονικά αλλά αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, νοσηλεύονται 9 ασθενείς non covid.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Ή θα κατεβάσει την ψευδή ανάρτηση ή θα πάμε μαζί στο Παπανικολάου να δει τους 9 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν». Και συνέχισε: «Η διαφορά είναι ότι οι κλίνες αυτές είναι για καθαρά περιστατικά κι όχι για covid».

Σε αιχμηρό τόνο σχολίασε ο υπουργός Υγείας την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από εφημερία, όπου όπως είπε πάντα το προσωπικό είναι καταπονημένο και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ενισχύσει συνεχώς το ΕΣΥ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των πολιτών, ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.