Κλίμα τοξικότητας επιχειρεί να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την φωτιά στον Real FM και την κριτική που έκαναν που έκαναν οι δημοσιογράφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Βερναρδάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα αναμένεται να δώσει απάντηση στα υπονοούμενα του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός της χώρας να αποδίδει πολιτικές ευθύνες για μία εγκληματική ενέργεια στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους και έναν πρώην πρωθυπουργό εν δυνάμει εμπρηστές».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανασκευάσει τη δήλωση αυτή τονίζοντας ότι τέτοιου είδους αναφορές συντελούν στην δημιουργία κλίματος τοξικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει στην ομιλία του ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος. Καταλαβαίνουνε τον πανικό του- θα πει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας - αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, οφείλεται να διατηρήσετε μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα».

Ερμηνεύοντας μια σειρά από γεγονότα τα στελέχη τη αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα στην κοινωνία προκειμένου να αιτιολογήσουν την ενδεχόμενη απόφαση για πρόωρες εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε πανικό καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έχει μεγάλο πρόβλημα.

Λένε ακόμα ότι όλοι οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτοδυναμία που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει με άπιστο όνειρο.