Με επτά υπερπτήσεις, από τις οποίες οι έξι την ώρα που βρισκόταν στις Οινούσσες, «υποδέχτηκαν» οι Τούρκοι τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επισκεπτόταν Μονάδες του Στρατού μας στο ομώνυμο νησιωτικό σύμπλεγμα, συνέχισαν και σήμερα οι τούρκοι τις προκλήσεις του, με αποτέλεσμα να λάβουν μία σκληρή απάντηση από τον ΥΦΕΘΑ από τις Οινούσσες, ο οποίος τους αποκάλεσε «τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή» και μία διπλωματική, με γραπτό διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ως αυτή την ώρα, οι Τούρκοι έχουν πραγματοποιήσει 7 υπερπτήσεις, πάνω από ελληνικά νησιά, εκ των οποίων οι 6 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, οι 2 μάλιστα μόλις στα 1000 πόδια (!!!) ύψους, δηλαδή στα περίπου 330 μέτρα, την ως που ήταν εκεί ο ΥΦΕΘΑ, στο πλαίσιο της πάγιας «θέσεώς» τους ότι στα νησιά αυτά δεν πρέπει να πηγαίνει Έλληνας επίσημος ή να έχουν στρατό.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ προέβη στην ακόλουθη σκληρή δήλωση υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όσοι προσχηματικά επικαλούνται την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία αλλά στην πράξη λειτουργούν ως τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να ξέρουν δύο πράγματα ξεκάθαρα. Στην Ελλάδα εργαζόμαστε για την ειρήνη, για τη φιλία των λαών, πιστοί στο Δίκαιο, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, προετοιμαζόμαστε μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε και αν χρειαστεί, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από εδώ από τις Οινούσσες, από την Παναγιά, από τα ακριτικά Φυλάκιά μας, χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι ως τώρα τουρκικές υπερπτήσεις σημειώθηκαν ως εξής:

-Στις 11:11, ένα F-16 πάνω από τη νησίδα Ζουράφα στα 11.000 πόδια.

-Στις 14:57, μία τετράδα F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά στα 10.000 πόδια.

-Στις 15:06, ένα «ζευγάρι» F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, μόλις στα 1.000 πόδια (!!!)

-Στις 17:22, ένα «ζευγάρι» F-16, επίσης πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, πετώντας αυτή τη φορά στα 23.000 πόδια!