Με πολλαπλές – τέσσερις φορές ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές – υπερπτήσεις από Μη Επανδρωμένα Αερο-οχήματα (UAV) πάνω από ελληνικά νησιά, προκαλούν σήμερα οι Τούρκοι, ημέρα Κυριακή, όπου παραδοσιακώς συνήθως δεν υπάρχει τέτοια πτητική δραστηριότητα, γεγονός που έχει προβληματίσει τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, που παρακολουθεί στενά το όλο θέμα, αναφορικώς με το «γιατί σήμερα» και «γιατί εκεί» (στα Δωδεκάνησα).

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα έχουμε την ακόλουθη έκνομη, παραβατική, συμπεριφορά από πλευράς της Άγκυρας.

Στις 09:17 ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Αστακίδα, κοντά στην Κάσο, πετώντας στα 19.000 πόδια.

Στις 15:18, το ίδιο UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, κοντά στη Νίσυρο, πετώντας στα 19.000 πόδια.

Στις 15:44, το ίδιο πάντα UAV πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάλι πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, πετώντας στα 19.000 πόδια.

Στις 18:27, το ίδιο UAV πραγματοποίησε νέα υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, πετώντας πάντα σε σταθερό ύψος των 19.000 ποδών.

Σε όλες τις περιπτώσεις το τουρκικό UAV αναχαιτίστηκε και αναγνωρίστηκε από πτητικά και επίγεια μέσα αναγνωρίσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.