Διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ και του Ισραήλ Μπέννυ Γκαντζ, ο οποίος την προσεχή εβδομάδα επισκέπτεται επισήμως την Αθήνα, είχε στο Μόναχο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της ομώνυμης 58ης Διασκέψεως Ασφαλείας, που συγκέντρωσε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας το διάστημα 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2022.



Ο ΥΕΘΑ με τους δύο ομολόγους του συζήτησε θέματα περαιτέρω ενισχύσεως των διμερών αμυντικών σχέσεων, τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τις τρέχουσες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.



Επίσης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας υπό την προεδρία του πρώην Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Στρατηγού ε.α. του Σώματος των Πεζοναυτών Τζέιμς Νόρμαν Μάττις, στη διάρκεια του οποίου παρουσίασε τη συνεισφορά της Ελλάδος στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής. Στην προαναφερθείσα εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόζι, καθώς και οι Υπουργοί Αμύνης του Καναδά, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, όπως και οι πρόεδροι των Επιτροπών Ενόπλων Δυνάμεων και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.