Εκτός προγράμματος, μικρής διάρκειας, συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί διακυβερνήσεως του προέδρου Τραμπ, Μάϊκλ Πομπέο είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο του 26ου Ετήσιου Συνεδρίου του «Economist».

Συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ, μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέννυ Γκαντζ, έσπευσε στην αίθουσα του Συνεδρίου να παρακολουθήσει την ομιλία του Μάϊκλ Πομπέο, κρατώντας μάλιστα και σημειώσεις για όσα είπε αυτός, σχετικώς με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μέλλον των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.

panag

Στο τέλος της συνεδριακής ενότητας ο Ν.Παναγιωτόπουλος σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Αμερικανό επίσημο, ο οποίος θυμήθηκε την εγκάρδια υποδοχή που του είχε επιφυλάξει ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο Στρατόπεδο Παπάγου, τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και στις αεροναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας, όπου είχε ξεναγηθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους επίσημους.

panagg

Συμφώνως με… αυτόπτες μάρτυρες, οι Ν. Παναγιωτόπουλος και Μ. Πομπέο είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, την οποία διέκοψαν οι φωτορεπόρτερ που θέλησαν να απαθανατίσουν τη συνάντηση των δύο ανδρών.