Με ανακοίνωση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η Ανανεωτική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προερχόμενα από το Ποτάμι, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων της Πρωτοβουλίας για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση, της λεγόμενης και τρίτης συνιστώσας, διατύπωσαν σημεία συναντίληψης σε βασικά θέματα εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι «η επιτυχία της  Πορτογαλίας αποτελεί και «μάθημα» για το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο συνεχίζει να κινείται σε σωστή κατεύθυνση και μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η συσπείρωση δυνάμεων στο ΚΙΝΑΛ με μια αυτόνομη πολιτική στρατηγική, που είναι διακριτή από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο μόνος δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών στην κατεύθυνση της Προόδου και της Κοινωνικής συνοχής. Η  στρατηγική της αυτόνομης πορείας δεν είναι μια περιχαράκωση ή μια μονοκομματική λογική, ούτε λογική ίσων αποστάσεων».

«Δύναμη αξιών»

«Στηρίζουμε τη Σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ, ως σύγχρονη δύναμη αξιών της νέας εποχής», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «θα αγωνιστούμε ενωτικά και με τη νέα ηγεσία για την επιτυχία του εγχειρήματος με ένα συνολικό πρόγραμμα – αφήγημα».

«Συνεχίζουμε με στόχο τις βαθιές τομές όχι μόνο στο περιεχόμενο της πολιτικής, αλλά στον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο ασκούμε πολιτική, για τη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα», τονίστηκε στο τέλος της ανακοίνωσης.