Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη Καμπάνου για εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Επιστροφή στην Κανονικότητα» με τους Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Γιώργο Νόκο.

Μιλώντας για τη δολοφονία του 19χρονου ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε ότι «δεν ήταν συμπλοκή μεταξύ οπαδών αλλά μα ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια, με μία αφορμή την οποία μόνον ένας διαταραγμένος εγκέφαλος θα μπορούσα να επινοήσει». 

Ο γενικός γραμματέας Αθλητιμού χαρακτήρισε τέτοια φαινόμενα επικίνδυνα και μιλώντας για τους συνδέσμους φιλάθλων σημείωσε ότι: «Έχει ξεκινήσει από την Αστυνομία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μια μεγάλη εκστρατεία εξαντλητική έρευνα σε αυτούς τους χώρους».

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων δήλωσε ότι: «Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο από τον περασμένο Ιούνιο με τις λέσχες φιλάθλων με τον νόμο των 4809 με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, αυτό είναι το νομοθετικό έργο που μπορεί να γίνει αλλά το κομμάτι της εφαρμογής δείχνει ότι  υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιωθούν και να κάνουν πιο υλοποιήσιμη την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου». 

Και συνέχισε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι  το πώς θα έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να εφαρμοστεί και δεν θα υπάρχει μόνο στα άρθρα των νόμων. Τα πράγματα στις λέσχες φιλάθλων δεν είναι εφάμιλλα στο φίλαθλο πνεύμα, αντί για μπάλες, λάβαρα, αυτόγραφα που θα περίμενε κανείς βρίσκουμε σουγιάδες, αξίνες και σιδερογροθιές, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να υπάρχει ένα άλλο υπόβαθρο το οποίο έχει ως «φερετζέ» τη συμμετοχή σε ένα σύνδεσμο και μια λέσχη». 

«Είχαμε τρεις παρόμοιες δολοφονίες. Αυτά τα φαινόμενα δεν αφορούν συμπλοκές, εξαπλώνονται στην κοινωνία με βάση ένα αθλητικό υπόβαθρο. Με καταδρομικές επιχειρήσεις τρομοκράτησης που ξεφεύγουν από το αθλητικό πλαίσιο. Για αυτό το νομοθετικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί.
Πρέπει να αδράξουμε αυτή την τραγική συγκυρία για να δώσουμε μια απάντηση σαν ευνομούμενη πολιτεία. Τώρα είναι η ώρα για ναμπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά», κατέληξε ο Γιώργος Μαυρωτάς.