Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπάνου,  Αλέξης Κούγιας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις έρευνες των αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. 

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στο μαύρο σκοτάδι γιατί λόγω της τροποποιήσεως του κώδικα ποινικής δικονομίας δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε αντίγραφο της δικογραφίας πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος που έχει συλληφθεί. Πρέπει να ολοκληρωθεί η απολογία του και ακολούθως μπορουμε να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας, να ζητήσουμε αντίγραφο και εκεί θα μπορούσα να σας ενημερώσω». 

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 την ανησυχία του για τους συναυτουργούς της ανθρωποκτονίας: «Πλην όμως έχω μια τεράστια ανησυχία, η μη σύλληψη μέχρι τώρα των υπολοίπων συναυτουργών και της ανθρωποκτονίας και των αποπειρών ανθρωποκτονίας γιατί την ίδια κατηγορία έχουν όλοι και με την ίδια κατηγορία θα δικαστούν και με την ίδια κατηγορία θα καταδικαστούν εφόσον υπάρξουν στοιχεία, με καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχο. Με καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχο γιατί μου θυμίζει κάποιες περιπτώσεις που κάποιες εγκληματικές οργανώσεις που διαπράττουν αδίκημα κάποια μέλη τους προκειμένου να αποφύγουν την περαιτέρω έρευνα δίνουν ένα «σφαχτό» στη Δικαιοσύνη, του δίνουν και έναν καλό δικηγόρο και από εκεί και πέρα κόβουν τον ομφάλιο λώρο ώστε να μην προχωρήσει η Δικαιοσύνη στην ανακάλυψη των άλλων δραστών και επίσης και των ηθικών αυτουργών σε κάποιες περιπτώσεις οι οποίοι πολλές φορές κρύβονται από πίσω και δεν φαίνονται». 

Και πρόσθεσε στη συνέχεια για την υπόθεση: «Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι χωρίστηκε η δικογραφία ενώ αυτόν τον συνέλαβαν σε ένα σύνδεσμο η τουλάχιστον εκεί κατέφυγε μετά την ανθρωποκτονία μαζί με τους υπόλοιπους έγινε το εξής αδιανόητο, βρήκαν όπλα σε αυτό τον Σύνδεσμο και αντί να κάνουν έλεγχο DNA, να κάνουν έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων των όπλων τα τσουβάλιασαν όλα μαζί τα έστειλαν με τον κατηγορούμενο στο πλημμέλημα ενώ θα έπρεπε να κάνουν DNA έλεγχο και αποτυπωμάτων όπως γίνεται στις γιάφκες των τρομοκρατών και από εκεί να βρουν ποιοι σύχναζαν στο σύνδεσμο και από κει να έβρισκαν, εφόσον δεν έχουν άλλα στοιχεία γιατί δεν έχουμε συλλάβει κανέναν μέχρι τώρα, για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι . Αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα και πραγματικά στεναχωρούμαι γιατί για μένα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη διαφορετική όχι μόνο για τις ανθρωποκτονίες αλλά γενικότερα».

Ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε: «Δηλαδή από τη στιγμή που οι δράστες είναι περισσότεροι από τρεις και εφόσον διέπραξαν ανθρωποκτονία και εφόσον προκύπτει ότι βρέθηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι αυτοί το είχαν καθημερινότητα με αυτα τα όπλα που είχαν, εδώ πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση. Έπρεπε να γίνει μια διερεύνηση ποια είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ με αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα και με την ποινική δίωξη που έχει γίνει αν συλληφθούν άλλοι οι δράστες , αν μιλήσουν οι άλλοι δράστες και για αυτό σας λεω ότι θέλω να μπορώ να έχει στα χέρια μου τη δικογραφία για να μπορώ και εγώ να πω την άποψή μου»

Ερωτηθείς πόσοι θεωρεί ότι μπορεί να συμμετείχαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπάνου σημείωσε: «Μέχρι δέκα υπολογίζω γιατί κάποιος περίμενε στα αυτοκίνητα, τα άφησαν κάπου πολύ κοντά εκεί και κινήθηκαν με έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Από εκεί και πέρα βλέπουμε διάφορους κινούνται και ο ένας που φέρεται ότι είναι αυτουργός πήγε στο άσπρο αυτοκίνητο ως οδηγός γιατί είναι το αυτοκίνητο του, από εκεί και πέρα οι άλλοι συνέχιζαν να μαχαιρώνουν και ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο να συνεχίσουν τα μαχαιρώματα».