Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την εκλογή στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στις 10 Ιανουαρίου του 2016 επικράτησε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και έγινε τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και – το καλοκαίρι του 2019 - πρωθυπουργός.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της «βαριάς» επικαιρότητας κρίθηκε στην Πειραιώς και στο Μαξίμου ως αδόκιμο να προσδωθεί ο οποιοσδήποτε πανηγυρικός χαρακτήρας στη σημερινή επέτειο, έστω και με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με κάποια σύντομη δήλωση. Έτσι, επελέγη συνειδητά να περάσουν στα χαμηλά τα σημερινά «γενέθλια».
oikogeneia_mitsotaki
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του στα γραφεία της ΝΔ μετά την ανάδειξή του ως αρχηγός του κόμματος
panigirismoi_xalkokondyli
Πανηγυρισμοί στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

mitsssssss
Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές
«Πέντε χρόνια μετά, τρεις λέξεις έγιναν πραγματικότητα και παραμένουν στην επικαιρότητα: Ανανέωση, Διεύρυνση, Μεταρρυθμίσεις!», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην περσινή του τοποθέτηση, όταν συμπλήρωσε μια πενταετία στο τιμόνι της ΝΔ. «Είναι οι πυξίδες της δράσης μας δίπλα στους πολίτες, για όλους τους πολίτες. Με νέες εμπειρίες και νέα ορμή. Προχωρούμε μπροστά!», κατέληγε η ανάρτησή του, συνοδευόμενη από το πρωτοσέλιδο εφημερίδας την επομένη της εκλογής του, το 2016.

Στην τελευταία του τοποθέτηση για την εξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε αυτή την περίοδο, που έγινε εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει έμφαση στο ρόλο των τοπικών και περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος.
syggrou_panigirismoi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
panigirismoi
Θερμή υποδοχή στον νέο αρχηγό της ΝΔ

«Αποδεικνύουμε ότι και τώρα που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι μπορούμε να κρατάμε ζωντανές τις κομματικές μας οργανώσεις. Οι κομματικές οργανώσεις είναι το νήμα το οποίο συνδέει την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας παράλληλα ότι «ένα κόμμα λαϊκό και ζυμωμένο μέσα στην πραγματική κοινωνία πρέπει μονίμως να παίρνει ερεθίσματα από την πραγματική κοινωνία για να μπορεί να βελτιώνει τις πολιτικές του κάθε μέρα. Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερη».